Barbecue tips

Het is al weken goed weer en het barbecue seizoen is volop aan de gang. De eerste worstjes en ribbetjes zijn geroosterd. Het is hoogzomer, en de zomervakantie begint. Tijd om te barbecueën met familie en vrienden! In de zomervakantie draait de barbecue overuren in Nederland. We geven je graag tips om te barbecueën, zodat je hier nog meer plezier van hebt.

1. Zorg voor een stevige barbecue

Een goede barbecue begint met goed materiaal. Een stevig barbecuestel is belangrijk en zorgt voor een goede basis. Kies niet voor een goedkoop model, maar ga voor kwaliteit. Plaats de bbq op een stevige en rechte ondergrond zodat er niks vanaf kan rollen.

Bekijk waar je bbqs kunt kopen

Barbecue tips

2. Aanmaakblokjes

Maak de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes en niet met blokjes die paraffine bevatten. Paraffine is chemisch en zorgt voor een onaangename en ongezonde geur. Dit is niet fijn om te ruiken voordat je aan tafel gaat. Heb je toevallig nog eierdoosjes thuis liggen? Je kunt aanmaakblokjes ook in een eierdoosje stoppen. Vervolgens leg je het eierdoosje in de barbecue en steek je deze aan. Zo gaat de bbq nog makkelijker aan.

3. Onderhoud de barbecue

Herken je dat, een bbq die snel gaat roesten? Het onderhouden van het materiaal van de bbq is ook belangrijk. Het is niet nodig om het te laten verroesten, bescherm het eenvoudig door hem in te sprayen en zo een beschermlaag aan te brengen. Ontdek welke sprays hiervoor het meest geschikt zijn, ontdek de Multi Use Spray en de PTFE spray. Daarnaast beschermt het de barbecue niet alleen, het zorgt er ook nog eens voor dat onder andere de wieltjes soepel blijven lopen of dat de schroeven minder snel gaan roesten.

Let op! Zorg ervoor dat de spray niet terecht komt op het grillrooster. De spray mag namelijk niet in aanraking komen met oppervlakten waar ook eten kan liggen.

Barbecue tips

4. Ontdek de lekkerste recepten

Maak er een feest van! Bereid heerlijk gemarineerde stukken vlees, of maak een goed gekruide spies met bijvoorbeeld vlees of vis. Wissel dit af met een lekkere salade of gepofte aardappelen waardoor het een waar feest op tafel wordt waar iedereen van geniet.

Ontdek de lekkerste recepten.