Kunststof tuinmeubelen beschermen – Kunststof tuinmeubelen zijn in veel tuinen te zien, hoe je ze dan het beste kan beschermen is een goede vraag. Het onderhouden van uw tuinmeubelen zal de levensduur zeker ten goede komen. Echter als het van kunststof is waar let u dan op en wat moet u absoluut niet doen?

Wat u absoluut niet moet doen als u uw kunststof tuinmeubelen gaat onderhouden:

  • Gebruik geen schurende borstels of sponsen.
  • Gebruik geen bijtende middelen.
  • Pas op dat u niet nodeloos geld uitgeeft aan dure ‘specialistische schoonmaakmiddelen’.

Wat wel aan te raden is om uw kunststof tuinmeubelen te beschermen:

  • Vaak is een gewoon sopje meer dan genoeg.
  • Pas op voor roest bij de metalen delen zoals de schakels en verbindingsstukken.
  • Roest en hardnekkige vlekken zoals vet en zelfs teer kunt u verwijderen met WD-40 Multi-Use Product.

Geniet langer van uw kunststof tuinmeubelen door ze goed te beschermen

Buitenmeubelen komen in de meest uiteenlopende variaties en mogelijkheden. Gemaakt van hout, metaal of kunststof moeten ze allemaal regelmatig onderhouden worden. Alleen zo verzekert u uzelf dat u het meeste haalt uit uw buitenmeubels. Maar er zit nogal een verschil in het beschermen van uw kunststof tuinmeubelen ten opzichte van bijvoorbeeld metalen.

Het is altijd aan te raden om ze in de herfst en winter afgedekt te stallen. Dit voorkomt stof en ander vuil die het oppervlakte kan aantasten. Belangrijk want dit kan leiden tot meer dan alleen vieze vlekken. Zo zijn de verbindingsstukken (vaak van metaal) het meest gevoelig voor slijtage. Stof dat zich ophoopt in de scharnieren verergert deze slijtage alleen maar. Roest kunt u beter vermijden dan verhelpen.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw kunststof tuinmeubelen op te bergen om ze zo te beschermen? Geen nood. Het is wel sterk aan te raden om dan een beschermhoes aan te schaffen.

Tuinstoelen beschermen

Of het nu gaat om een kuipstoeltje of een luxe loungestoel, als u wilt zitten dan moet het wel schoon zijn. Het is eenvoudig genoeg om uw stoelen even af te nemen met een sopje, en vaak is dit voldoende. Maar wie heeft er niet achter in de schuur enkele stoeltjes staan voor incidentele gelegenheden. Helaas ziet men te vaak dat deze erg vies zijn. Let wel op, het is niet nodig om deze viezigheid met speciale en dure middelen te lijf gaan. Met WD-40 kunt u uw kunststof tuinmeubelen snel en makkelijk beschermen en reinigen.

Het onderhouden van uw tuinmeubelen doe je met WD-40

In praktische zin is er weinig verschil tussen het onderhouden van uw kunststof tuinmeubelen en het beschermen ervan. Kunststof is veel zachter dan metaal en vaak ook zachter dan hout. Het gebruik van bijtende middelen en schurende toepassingen daarvan zal vaak leiden tot meer schade. Het gebruik van simpelweg een sopje is vaak al voldoende. Mocht u toch te maken hebben met vlekken of roest bij de scharnieren, dan is WD-40 aan te raden.

Deze Multi-Use spray is geschikt voor de meeste oppervlakken en zal dus ook je kunststof tuinmeubelen beschermen en reinigen. Zelfs de meest hardnekkige vlekken gaat u hiermee effectief te lijf. WD-40 heeft het in zich om onder hardnekkige vlekken te kruipen en ze zodoende los te maken. U kunt er verf, maar ook zelfs teer, mee verwijderen! Hebben uw tuinmeubelen metalen scharnieren? Geen probleem, roest kunt u met WD-40 voorkomen. Het is dus sterk aan te raden om uw meubelen aan het einde van de zomer even in te spuiten, zodat ze mooi en goed onderhouden verborgen kunnen worden.  Als het zonnetje weer begint te schijnen en u lekker buiten wilt zitten dan hoeft u ze simpelweg weer tevooschijn te halen en u kunt direct weer genieten van goed onderhouden tuinmeubelen!