Hoe moet ik teer verwijderen? De meeste mensen krijgen hier helaas toch mee te maken. Recent aangelegd asfalt of reparaties daarvan komen vaker voor dan u denkt. Dat u zo nu en dan lelijke teervlekken op uw autolak kunt krijgen is dus geen verrassing. De vraag is dan ook, hoe kan ik teer verwijderen?

  • Ten eerste, gebruik nooit bijtende middelen op uw autolak
  • Ten tweede, ga de teer niet wegschrapen of probeer dit in ieder geval te voorkomen
  • Ten derde, met de juiste middelen is het geen probleem dat de teer al is opgedroogd

WD-40 is een middel wat de oplossing kan bieden. Het weet zelfs onder de moeilijkste vlekken te kruipen.

Wat heeft u dus nodig?

  1. WD-40
  2. Normaal schoonmaakmiddel
  3. Een spons en warm water

In de volgende twee eenvoudig stappen leggen we  uit hoe u het beste teer kunt verwijderen :

  1. Spuit WD-40 op de teer en laat het vervolgens een paar minuten intrekken.
  2. Spoel daarna na met warm water en het juiste schoonmaakmiddel.

Teer van uw auto en caravan verwijderen

Dat uw auto het meeste kans loopt op teervlekken verdient weinig uitleg. Sterker nog er is een goede kans dat er aan de onderzijde van uw auto teerrestanten te vinden zijn. Dit is niet zo’n probleem op zich. Echter, als het spul spettert tegen uw lak dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen.

Autolak moet u wel voorzichtig reinigen en regelmatig onderhouden.

Teer kunt u van uw auto verwijderen met verschillende middelen. Maak echter nooit gebruik van bijtende stoffen. Terpentine, spiritus of soortgelijke stoffen kunnen grote schade aan uw lak aanbrengen. Gelukkig zijn er, naast WD-40, genoeg alternatieven om teer mee te verwijderen. Diesel wordt vaak aangeraden en het werkt ook goed. Alleen moet u het maar bij de hand hebben en wil het een penetrante geur achterlaten. Milieuvriendelijk is het ook niet. Daarnaast heeft u de keuze voor allerlei huismiddeltjes of specialistisch schoonmaakmiddel.

De werking van deze verschillende middelen bij het verwijderen van teer valt niet te voorspellen. Helemaal als u teer van uw caravan wilt verwijderen aangezien u dan tegen andere oppervlaktes kan aanlopen. Daarom raden we u WD-40 Multi-Use Product aan. Het is sowieso altijd handig om een busje WD-40 in uw auto of caravan bij u te hebben. Het is een middel dat onder het teer weet te kruipen en daarmee de hechting ervan te niet doet. Zoals eerder vermeld, eerst met warm water naspoelen en zo nodig daarna met gebruikelijk schoonmaakmiddel poetsen.

De voordelen van WD-40 zijn oneindig

Dat er veel methodes zijn om teer te verwijderen van uw caravan of auto onderkennen we. Toch zijn er meerdere redenen waarom we u WD-40 hiervoor aanraden. De meest voor de hand liggende reden: bijna iedereen heeft wel een busje WD-40 ergens rondslingeren.  Dit omdat u het voor zoveel verschillende zaken kan gebruiken. Bekijkt u hier  de lijst met 2000 toepassingen voor meer tips en trucs.

Helaas gaan teer vlekken op uw auto vaak gepaard met kleine krasjes. Als de teer weet op te spetten dan helaas kleine steentjes vaak ook.  Niet getreurd, met WD-40 kunt u gelukkig ook gebruiken om kleine krassen mee te verwijderen.

Kortom met een beetje WD-40 is de vraag, hoe teer te verwijderen,  makkelijk en snel beantwoord.