Soorten smeermiddelen

Men heeft nogal wat keuze aan soorten smeermiddelen. Het is echter een vergissing om te denken dat u voor iedere klus aparte soorten smeermiddel nodig heeft. Toegegeven zijn er altijd situaties denkbaar die om een specifiek middel vragen. Maar over het algemeen is de beste keuze uit de verschillende soorten smeermiddelen: WD-40.

  • Het kan gebruikt worden in zeer veel verschillende situaties
  • Het is veilig te gebruiken bij zeer veel verschillende oppervlaktes
  • Het is gelijk en makkelijk toepasbaar voor verschillende klussen
  • Er zijn specialistische variaties beschikbaar voor de echte doe-het-zelf’er

WD-40 smeermiddelen- de juist keuze maken

Het juiste smeermiddel of smeerolie kan het verschil betekenen in zeer veel klussen. Het is trouwens uiteraard niet voorbehouden aan technische vakmensen of hobbyisten. Iedereen wordt weleens geconfronteerd met een noodzaak voor smeermiddelen zoals vetten.

Toch geld het voor iedereen dat er de verkeerde keuze voor de beschikbare soorten smeermiddelen alleen ellende levert.

U gaat niet met smeerolie aan de gang als er textiel nabij is. Sommige vlekken zijn moeilijk of zelfs niet te vermijden. Maar in de praktijk gaat het er vaak genoeg om dat u het smeermiddel ook bij de hand heef als u het nodig heeft.

WD-40. De standaard spray kunt u als smeermiddel gebruiken in de meest uiteenlopende situaties. En voor de overige klussen heeft u alle keuze uit specialistische middelen van WD-40. Deze smeermiddelen helpen bij het oplossen van meer veeleisende taken die goed uitgevoerd moeten worden. Zo biedt WD-40 ondere andere:

Voor uitgebreidere informatie leest u hier alles over de verschillende soorten smeermiddelen  van WD-40.

Andere WD-40 producten

WD-40 gebruikt u bijvoorbeeld bij bouten en moeren die vastzitten. Het mooie is dan dat het niet alleen als smeermiddel dient. Het helpt gelijk bij verwijderen en voorkomen van roest. Het is natuurlijk geen wondermiddel. Technisch gesproken is het o.a. een ontvetter gebaseerd op siliconen. Wilt u uw fietsketting insmeren dan is het aan te raden om WD-40 Dry Lube, WD-40 Wet Lube en WD-40 All Conditions Lube te gebruiken. De ketting zelf ontvet u natuurlijk met de Bike Degreaser.  Deze video laat zien hoe u uw fiets het best kunt ontvetten.

Aan keuze ontbreekt het u niet aan specialistische soorten smeermiddelen. Ook niet als u op zoek bent naar WD-40.