Hoe polijst ik mijn auto? Wilt u uw auto weer laten glanzen, dat doet u zo.

  • Zorg ervoor dat de auto goed schoon is voordat u begint
  • Werk kleine krasjes weg, dat kunt u doen met een beetje WD-40
  • U hebt geen polijstmachine nodig als u deze niet hebt. Giet autopolish op een geschikte doek en werk de auto af op een egale manier dankzij een draaiende beweging

Uw auto weer laten glanzen

Het polijsten van uw auto geeft de wagen weer een fris en glanzend aangezicht. Het polijsten van uw auto is om de zoveel tijd sterk aan te raden. Niet alleen rijdt u rond in een mooie auto, u beschermt de lak er ook mee. Wel zo handig als u lang van uw wagen wilt genieten. En als de dag is aangebroken dat u hem wilt verkopen dan is het wel fijn dat uw auto er goed uitziet.

Wat is dan de beste manier om uw auto te polijsten?

Stap 1 is het wassen van uw auto. Dit is zo voor de hand liggend dat sommige mensen het compleet vergeten. Maar hou er rekening mee dat ook al ziet de auto er schoon uit kan er nog steeds veel stof op zitten. Het is erg belangrijk dat er vooral geen krassende stoffen zoals zand op uw lak zitten.

Stap 2 is het verwijderen van kleine krasjes. Als er sprake is van krassen die diep zijn dan vereist dit een aparte aanpak. Bij verre zijn de meeste krassen op auto’s vaak eenvoudig te verhelpen. Maar het is erg belangrijk dat u dit doet voordat u de auto gaat polijsten. Spuit simpelweg een beetje WD-40 op de krassen en laat het heel even intrekken. Met een beetje keukenpapier poetst u dan de schade weg.

Stap 3 is het polijsten zelf. Het polijsten van de auto zelf kan resterende krassen verwijderen. U hebt hier geen machine voor nodig, handig als u hem wel hebt. Giet autopolish op een geschikte doek en poetsen maar. Zorg er wel voor dat u de lak egaal behandelt. Het maken van een draaiende beweging kan hiermee helpen.

Auto schoonmaken, zet de puntjes op de i met WD-40

Dat u uw auto gaat polijsten doet u natuurlijk voornamelijk om de wagen mooi te houden. Regelmatig de lak onderhouden helpt ook nog eens mee om deze te beschermen en kan u op de lange duur het nodige aan kosten besparen.
Dat mensen niet alleen de auto gaan polijsten, maar hem gelijk helemaal schoon willen maken is niet gek. Wist u dat u met een beetje WD-40 heel veel kan bereiken in dat opzicht.
U kan WD-40 gebruiken om stickers los te krijgen, roest te verwijderen en tegen te gaan en nog veel meer. Voor de techneuten onder ons zijn er ook nog eens speciale sprays voor de meest diverse werkzaamheden aan uw auto.