De meeste mensen zijn het erover eens dat het zien van roest op de tuinstoelen een doorn in het oog is. Echter, als het over metalen terrasstoelen gaat, is roest extra vervelend aangezien ze het uiterlijk van uw mooie terras volledig ruïneren. Wist ut dat er een aantal manieren zijn waarop het ontstaan van roest voorkomen kan worden? Hier is een verslag van een aantal van deze manieren.

Houd de stoelen droog

Overmatig vocht is misschien wel de meest voorkomende reden voor roest. Lees deze blog voor andere redenen voor roest. Alhoewel de metalen terrasstoelen waarschijnlijk beter bestand zijn tegen de effecten van water, kunt u nooit voorzichtig genoeg zijn. Zorg daarom dat de stoelen zo droog mogelijk blijven. Door langdurige blootstelling aan water krijgt corrosie de kans om in te trekken. Daarom is het van belang om het aanwezige water met een droge doek weg te vegen. De kans bestaat dat terrasstoelen gemaakt zijn van een metaal dat bestand is tegen roest. Toch is voorkomen beter dan genezen!

Bedek de stoelen

Een eenvoudige manier om de terrasstoelen droog en vrij van roest te houden is door ze te bedekken met een hoes. Het bedekken van de terrasstoelen zorgt er voor dat er geen vocht bij de stoelen komt. Stoelbekleding is ook een goede manier. De bekleding zal de stoelen niet alleen aantrekkelijk maken, maar beschermt ze ook.
Het is dus een goed idee om kussens, armleuningen en rugleuningen toe te voegen. Hierdoor worden de metalen tuinstoelen niet alleen comfortabeler en aantrekkelijker, maar worden ze ook minder blootgesteld aan hitte en vocht. Dit zal de kans op roest verminderen.

Gebruik de opslagruimte

Het is begrijpelijk dat u denkt dat de terrasstoelen gemaakt zijn voor het buitenleven en dat u ze daardoor niet meer hoeft op te bergen. Maar feit is dat er wel degelijk behoefte is om de stoelen af en toe op te bergen. Dit komt doordat mensen de neiging hebben om hun terrasstoelen niet regelmatig te onderhouden als deze niet vaak gebruikt worden. Daarom is het belangrijk om ze op te bergen wanneer ze niet meer nodig zijn zodat corrosie voorkomen kan worden. U kunt zelfs overwegen om te investeren in een grote buitenmeubelhoes voor de terrasstoelen en gebruik te maken van waterafstotende eigenschappen.

Roest voorkomen op tuinstoelen met deze handige trucs

Regelmatig gebruik van vet

Regelmatig smeren van de metalen terrasstoelen doet wonderen om de roest weg te houden. Dit betekent dat stoffen zoals vet en olie deel moeten uitmaken van de reguliere onderhoudskit. Bescherming tegen roest is slechts één van de talloze voordelen die vetten te bieden hebben! Lees hier meer over de verschillende soorten vet.

De magie van WD-40

Alle bovenstaande tips zijn geweldig, maar er is nog een andere manier om roest op metalen voorwerpen te voorkomen. Namelijk WD-40. Als het aankomt op het beschermen van de metalen terrasstoelen tegen de plaag van corrosie, kan WD-40 uitkomst bieden. Er zijn een aantal WD-40 producten om van te profiteren. Van metalen terrasstoelen tot kruiwagens; u kunt er zeker van zijn dat WD-40 iets in het assortiment heeft om aan uw roestbescherming te voldoen.

Het enige wat u hoeft te doen is WD-40 aan te brengen op het oppervlak van de metalen tuinstoelen – of een ander metaal dat bescherming tegen roest nodig heeft – en het tijd te geven om in te trekken. En… dat is het! Met WD-40 is het beschermen van metalen terrasstoelen tegen roest echt een eenvoudige taak geworden!