Corrosie is de ergste vijand van uw gereedschap. U kunt uw gereedschap preventief onderhouden en beschermen tegen corrosie. Hiervoor gebruikt u een anti-corrosiespray. Het is belangrijk om te begrijpen wat corrosie is en hoe een anti-corrosiespray uw gereedschap de maximale bescherming kan bieden die het nodig heeft. Meer uitgebreide informatie over preventief onderhoud en het ontstaan van corrosie leest u hier.

De verschillende soorten schade veroorzaakt door corrosie

Hier zijn de drie verschillende soorten schade veroorzaakt door corrosie:
– Direct verlies of schade aan metalen structuren;
– Indirecte schade als gevolg van lekkage en branden, zoals explosies veroorzaakt door stroomuitval, arbeidsverliezen en sluiting van faciliteiten;
– Onderhoudskosten door corrosie zoals aan een metalen oppervlak.

Preventief onderhoud – hoe kunt u roest voorkomen?

U kunt corrosie voorkomen door de luchtvochtigheid onder controle te houden, uw gereedschap niet nat te laten worden en door er een beschermende coating op aan te brengen, zoals een anti-corrosiespray.

Anti-corrosiespray op gereedschap

Anti-corrosiespray is een ideaal middel voor preventief onderhoud. Dit voorkomt namelijk corrosie en roestvorming op uw gereedschap. Daarnaast fungeert het als beschermende coating op uw gereedschap. U kunt het gemakkelijk in de winkel kopen. Gebruik echter geen vette sprays omdat deze het hout kunnen beitsen. Ze laten ook olieachtige resten achter op uw handen wanneer u uw gereedschap gebruikt.

Andere voordelen van het gebruik van een anti-corrosiespray als preventief onderhoud middel, is dat deze de levensduur van uw gereedschap verlengt. In feite is het een alles-in-één oplossing voor alle corrosieproblemen. De spray beschermt tegen zout, water, chemicaliën en vochtigheid.

Wanneer u in de winkel zoekt naar een anti-corrosiespray, komt u verschillende producten tegen. Het beste kunt u er een kiezen op basis van uw wensen. Een overzicht van alle voordelen bij het gebruik van een anti-corrosie spray:
– Vermindert reparatiekosten;
– Voorkomt schade aan apparatuur;
– Verhoogt de levensduur van machines en gereedschappen;
– Voorkomt operationele verliezen;
– Zorgt voor een veilige werkomgeving.

Vochtigheid controleren

U kunt de vochtigheid controleren door een vocht absorberend gel pack in uw gereedschapskist te leggen. Dit verlaagt de vochtigheidsgraad en absorbeert extra vocht. Daarnaast kunt u gebruik maken van een corrosieremmer. Dit is een moleculaire coating die ideaal is voor preventief onderhoud. Het is een coating op waterbasis die werkt om uw gereedschap te beschermen tegen vocht door het elektrochemisch te hechten aan metalen oppervlakken, vocht uit te sluiten en uw gereedschap te beschermen tegen roest en corrosie.

Preventief onderhoud - Verleng de levensduur van uw gereedschap

Houd gereedschap droog

Het is tijdrovend om uw gereedschap in uw gereedschapskist te stoppen en eruit te halen. Maar dit voorkomt wel dat uw gereedschap niet nat wordt. U wilt uw gereedschap beschermen tegen vocht en water. Dat kunt u doen door gereedschap simpelweg in uw gereedschapskist te plaatsen. Wat voor sommigen moeilijk is, omdat ze de neiging hebben om hun gereedschap in de open lucht te laten liggen.

Voor preventief onderhoud van uw gereedschap tegen roest en corrosie, kunt u een anti-corrosiespray en gelpacks kopen om ervoor te zorgen dat uw gereedschap niet nat wordt. Door uw gereedschap te beschermen, bespaart u veel geld omdat u na een paar jaar geen nieuw gereedschap hoeft te kopen omdat het is aangetast.

Wilt u weten hoe de producten van WD-40 u kunnen helpen bij het preventief onderhouden van uw gereedschap? Klik dan hier.