Deur smeren

Hoe kun je de deur smeren? Scharnieren smeren gaat eenvoudig met WD-40. Voor sloten kan de slotspray gebruikt worden.

Piepende deur? Zo los je het op!

Binnendeuren hebben meestal twee of drie scharnieren, terwijl buitendeuren drie of vier scharnieren hebben. Het smeren van de deur kan eenvoudig met het Smart Straw rietje van de Multi Use Spray van WD-40. Spray nauwkeurig op het piepende scharnier. Mocht de deur nog piepen dan kan de pen van het scharnier er ook uitgehaald worden. Let op, haal maar één pen tegelijkertijd uit het scharnier. Zo kunnen deurscharnieren makkelijk gesmeerd worden.

Bekijk waar je WD-40 Multi Use Spray kunt kopen

Draait het slot niet gesmeerd?

Is het jou ook overkomen? Je sleutel draait niet meer, je slot zit vast of erger zelfs, je sleutel is al afgebroken!
Het is ieder van ons al eens overkomen, en vaak schakelen we dan de hulp in van een slotenspecialist.

Je kan het echter ook zelf oplossen! Je kunt zowel de cilinders smeren van een buiten- en buitendeur. Bekijk hoe je sloten kunt smeren.

Hoe onderhoud ik mijn slot?

Problemen voorkomen is belangrijk. Zorg ervoor dat een slot niet vast komt te zitten. Wist je dat een niet ingesmeerd slot 521 keer kan draaien zonder dat er schade optreed? Als je je slot wel insmeert met de WD-40 slotspray loop dit op tot wel 50.000 keer.

Slot vervangen

Het zal altijd een keer voor kunnen komen dat je slot niet meer te herstellen is. Mocht dit het geval zijn, vervang het slot dan met een nieuw slot en spuit het daarna alsnog in met de slotspray om je slot veel langer mee te laten gaan. Let op: Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je sloten.
Weet je echter zeker dat je een nieuw slot moet aanschaffen? Bekijk de verkooppunten voor sloten!