Sleutel draait niet? Ontdek hoe je jouw slot zelf makkelijk en snel kan repareren!

Is het jou ook overkomen? Je sleutel draait niet meer, je slot zit vast of erger zelfs, je sleutel is al afgebroken!
Het is ieder van ons al eens overkomen, en vaak schakelen we dan de hulp in van een slotenspecialist.

Je kan het echter ook zelf oplossen!

Bekijk onderstaande video om te zien wat je moet doen om je slot snel weer werkend te krijgen, en mits dit niet lukt, hoe je deze zelf makkelijk en snel kunt vervangen.

Slotspray

Wist je dat een niet ingesmeerd slot 521 keer een sleutel kan draaien zonder dat er schade optreed? Stel je zou je slot 10 keer per dag open of dicht doen, dan gaat die dus maar 50 dagen zonder schade mee.
Als je je slot WEL insmeert met de WD-40 Slotspray loopt dit getal op tot 50.000 keer, waardoor het slot bij een evenredig gebruik al snel 5000 dagen mee zou kunnen gaan zonder schade.

Let op: Slotspray kan ook gebruikt worden als slotontdooier in de winterperiode.

Wil je dit thuis ook proberen? Ontdek dan meer over de slotspray gebruikt in bovenstaande video.
Ben je benieuwd naar waar je die kan kopen? Bekijk de verkooppunten van de slotspray! Het kan ook online gekocht worden.

Slot vervangen

Het zal altijd een keer voor kunnen komen dat je slot niet meer te herstellen is. Mocht dit het geval zijn, vervang het slot dan met een nieuw slot en spuit het daarna alsnog in met de slotspray om je slot veel langer mee te laten gaan.
Let op: Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je sloten.
Weet je echter zeker dat je een nieuw slot moet aanschaffen? Bekijk de verkooppunten voor sloten!

Slimme deursloten

Sommige huizen beschikken over slimme deursloten. Wanneer de sleutel niet meer draait en de tips in bovenstaande video niet werken geven we u graag nog extra tips. Bekijk de tips om u op weg te helpen met het vervangen van uw slimme deurslot.

Vergeet ook niet na het vervangen van een deurslot deze te beschermen met slotspray. Je sloten en bovenal je sleutels gaan veel langer mee. Geen gebogen sleutels of gebroken sleutels meer!

 Sleutel draait niet? Slot repareren, Doe het zelf!