Met meer dan 2000 toepassingen kan WD-40 op heel veel manieren gebruikt worden. Ook voor het reinigen van oude munten en penningen. Bekijk deze handige mogelijkheden van WD-40.

Vandaag is het de dag van de munt. Vele mensen verzamelen munten. Om ze goed te kunnen bekijken is het belangrijk dat ze goed schoon zijn. Op munten kunnen zich met de jaren een hoop vuil, bacteriën en andere viezigheden verzamelen, waardoor de natuurlijke glans van de munten verdwijnt en ze er vies uit gaan zien. Daarom is het goed om munten schoon te maken, om ze er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe reinig ik oude munten?

Houd de munten onder de warme kraan. Op deze manier kun je het eerste vuil verwijderen met de waterstraal. Houd de munten een tot twee minuten onder de kraan. Laat ze vervolgens drogen op een vel keukenpapier of doek.

Doe de stop in de afvoer voordat je de munten in de gootsteen gaat schoonmaken. Zo kunnen de munten niet in de afvoer terecht komen.

Spray WD-40 over de munten en penningen. Laat dit even intrekken. Borstel vervolgens de munten met een zachte tandenborstel of een vel keukenpapier. Spoel de munten goed schoon  en droog de munten af met een handdoek.

Let op! dat je niet te hard schrobt, dit kan ervoor zorgen dat er  piepkleine krassen ontstaan die de munten in waarde verlagen.

Tip: Bewaar de munten bij kamertemperatuur in zuurvrije plastic mappen.

Benieuwd hoe de WD-40 multi-use spray werkt? Lees meer in de blog over de Multi Use Spray.