Vindt u het lastig om vastgeroeste onderdelen van uw grasmaaier los te maken? Dan bent u nu bij het goede adres. Het enige wat u moet doen is deze 6 stappen volgen en u zult direct verschil zien.

Vastgeroeste onderdelen grasmaaier losmaken – Stap 1

De eerste stap om vastgeroeste onderdelen van uw grasmaaier los te maken is uitzoeken waar de roest zich bevindt. Slijpmachines kunnen heel eenvoudig de bovenlagen roest verwijderen, terwijl de schade aan het oppervlak van het metaal tot een minimum wordt beperkt.

Stap 2

Als de toplaag van de roest eenmaal is verwijderd, is het tijd om echt aan het werk te gaan. Stap 2 in de handleiding voor vastgeroeste onderdelen van de grasmaaier losmaken is het gebruik van een staalborstel. Doe handschoenen aan en gebruik een staalborstel om zoveel mogelijk roest weg te krijgen. Als u roestgaten ziet, kunt u ook in de gaten gaan schrobben. Ga door met schrobben totdat u denkt dat u zoveel mogelijk roest hebt verwijderd.

Vastgeroeste onderdelen grasmaaier losmaken – Stap 3

De volgende stap is om een stuk schuurpapier erbij te pakken. Wij adviseren het gebruik van schuurpapier met een grove korrel, omdat dit het makkelijk maakt om vastgeroeste onderdelen van de grasmaaier los te maken. Blijf schuren totdat er geen roest meer op de grasmaaier zit. Als u denkt dat u genoeg schade aan het roestige oppervlak hebt aangebracht, veeg dan het oppervlak af met doek.

Stap 4

Als het metalen oppervlak eenmaal is schoongeveegd, pak dan een reiniger erbij. Laat de vloeistof gedurende de aanbevolen periode in het oppervlak trekken. Zodra deze periode voorbij is, veeg dan het ontvette oppervlak schoon met een doek en laat het vervolgens drogen.

Vastgeroeste onderdelen grasmaaier losmaken – Stap 5

Zorg ervoor dat u een busje WD-40 in uw hand hebt. WD-40 helpt bij roestige plekken is daarom onmisbaar om vastgeroeste onderdelen van de grasmaaier los te maken.

Stap 6

Spuit WD-40 in ruime mate op het door roest aangetaste oppervlak en laat het een tijdje intrekken. Na verloop van tijd kun je met een droge doek afvegen. De vastgeroeste onderdelen van de grasmaker zijn als het goed is nu los en tegelijkertijd beschermt tegen corrosie. Nu weet u hoe de grasmaaier in de toekomst kunt beschermen tegen roest. Probeer het uit en deel het met ons!

Kijk hier voor meer tips om je tuingereedschap te beschermen.