Het is voorjaar, tijd om de skeelers uit de kast te halen. Leer hoe je de skeelers kunt onderhouden met WD-40. De eerste stap: onderhouden van de skeeler zelf.

Het onderhoud van skeelers betekent vooral ‘zorgen voor de lagers’. Het makkelijkst doe je dat door niet op een nat weg dek te gaan skeeleren. Als er water bij de lagers komt, gaan ze vast zitten. Tref je toch een regenbui? Haal de lagers bij thuiskomst meteen uit de skeelers en maak ze droog en eventueel schoon.

Hoe kan ik mijn skeelers onderhouden?

Haal de wielen uit het frame, gebruik hiervoor goed passende inbussleutels om ze los te draaien. Vergeet niet om de wielen te markeren zodat ze weer op de juiste volgorde terug geplaatst worden. Maak de lagers aan de buitenzijde schoon. Een wiel heeft twee lagers en een spacer. De spacer verdeelt de druk en houdt de lagers van hun plaats. Haal de eerste lager uit het wiel m.b.v. een inbussleutel of een schroevendraaier, de andere lager kun je er met je vinger uitduwen. Maak hierna de lagers schoon.

Nadat de lagers schoon en droog zijn moeten ze weer gesmeerd worden. Dit kan met de smeerspray met PTFE. De vaste stof PTFE in deze formule biedt uitstekende smering en bescherming. Het vermindert wrijving & slijtage en verlengt daardoor de levensduur.