Secondelijm verwijderen – Met WD-40 verwijdert u makkelijk lijmresten. U heeft niet meer nodig dan WD-40 Multi-Use Spray en een spatel.
Wat heeft u nodig in het verwijderen van lijmresten:

  • WD-40 Multi-Use Spray
  • Een spatel
  • Een beetje geduld

De stappen

  1. Spuit een beetje WD-40 op de lijmresten
  2. Laat het even intrekken
  3. Verwijder de lijmresten met een spatel of iets wat erop lijkt. Maak geen gebruik van gereedschap met scherpe randen

Lijmresten verwijdert u met WD-40

Er zijn nu eenmaal van die kleine irritaties in het leven die u snel wil oplossen. Lijmresten is een van die kleine irritaties. Een foutje tijdens het hobbyen of klussen en voor u het weet hebt u een klodder lijm in uw broek of in het tapijt. Geen gezicht en lastig te reinigen, het gaat om lijm tenslotte. Gelukkig kunt u dit eenvoudig en zonder veel gedoe oplossen. Met behulp van WD-40. Waarschijnlijk hoeft u er niet eens voor naar de winkel, maar heeft u al een busje ervan ergens liggen.
WD-40 kennen de meeste mensen als een smeermiddel. Het helpt om roestige kettingen weer te laten draaien. Het verhelpt piepende deuren en zorgt ervoor dat vastgeroeste bouten makkelijk los komen. Lijmresten verwijdert u er ook mee. Maar dat weten veel mensen niet. in welke situaties kunt u WD-40 gebruiken bij het verwijderen van lijmresten.

Secondelijm verwijderen – Uw jeans weer als nieuw, hoe verwijdert u lijmresten uit uw spijkerboek

Als u lijm op uw broek hebt gekregen dan moet u deze zeker niet zomaar in de wasmachine doen. Daarmee maakt u het probleem waarschijnlijk alleen maar groter. Pak uw WD-40 en met behulp van de handige smart-straw spuit u precies een kleine hoeveelheid op de lijmvlek. Laat het een paar seconden intrekken schraap met een spatel voorzichtig de lijmresten weg. U kan bijvoorbeeld een botermesje gebruiken zolang er maar geen scherpe randen aanzitten

O jee, lijm op de vloer

De manier om lijmresten te verwijderen van de vloer is bijna hetzelfde als bij een spijkerbroek. Maar pas op dat het kan verschillen per vloerbedekking. Als het gaat om linoleum of tapijt dan kunt u WD-40 gebruiken om lijmresten te verwijderen.
Het principe is hetzelfde. Een beetje inspuiten, laten intrekken en voorzichtig wegpoetsen. Meestal is het niet nodig om de lijmresten weg te schrapen. U kunt als u niet oppast bij het schrapen de vloerbedekking beschadigen. Even goed poetsen is vaak al voldoende.

Secondelijm verwijderen – Een nieuwe werkbank beschermt u met WD-40

Verwijdert u lijmresten van een werkbank dan doet u dat ook met WD-40. Maar voorkomen is beter dan genezen. U kunt uw nieuwe werkbank beschermen tegen toekomstige vlekken zoals die veroorzaakt door lijmresten. Spuit de bank, althans het werkoppervlakte, in met WD-40 en laat het even intrekken. Dit zorgt ervoor dat er een beschermende laag ontstaat die lijm minder goed de kans geeft om zich te hechten.

2000+ toepassingen van WD-40

Dat er veel mensen zijn die niet weten dat u lijmresten verwijderd met WD-40 is zeker jammer. Het makkelijke verwijderen van lijmresten daargelaten kunt u er nog veel meer mee doen. Heeft u kleine krijtstrepen op de muur achtergelaten? Kauwgom in uw kleed? Lastige vlekken op uw afzuigkap of een badkamer die aandacht verdient?
Niet alleen kan WD-40 een oplossing zijn voor deze problemen, maar nog veel meer. Het product wordt werkelijk bijna overal verkocht en er zit geen houdbaarheidsdatum aan. Dus een busje in de schuur of in de gereedschapskoffer kan iedereen aangeraden worden.
Van alle kleine irritaties in het leven hoeven lijmresten daar niet meer bij te horen.