Hoe kan ik mijn RVS huisnummer schoonmaken? Uw huisnummer van RVS maakt u op deze manier snel schoon terwijl u gelijk een beschermende laag aanbrengt.

Wat heeft u nodig,

  • Een beetje sop en een doekje
  • WD-40 Multi-Use Product
  • Een oude doek (bijvoorbeeld een T-shirt dat u toch weggooit)

U gaat als volgt te werk,

  1. Als het RVS huisnummer erg vies is dan poetst u hem eerst schoon met een sopje
  2. Droog het huisnummer met een doek
  3. Spuit een beetje WD-40 gelijkmatig over het metaal
  4. Even laten intrekken
  5. Afnemen met een oude doek

Blijf langer genieten van uw huisnummer

Uw RVS huisnummer schoonmaken kan wonderen doen voor het aangezicht van uw woning. En veel tijd en moeite kost het u niet. Sterker nog met een beetje WD-40 gaat deze klus nog sneller. Het zorgt er ook voor dat u deze klus in de toekomst minder vaak hoeft uit te voeren.

Trends komen en gaan. Toch zijn bepaalde stijlelementen aan te merken als tijdloos. RVS ziet u steeds vaker verschijnen in o.a. uw huisnummer of bijvoorbeeld trapleuningen. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe het zit met het onderhoud.

RVS kan een prachtig materiaal zijn om te zien. Het is echter in tegenstelling tot de naam niet geheel roestvrij. Edelmetalen zoals goud en zilver roesten niet omdat het metaal zelf zeer stabiel is. En zich dan niet laat of zeer gering laat oxideren. RVS daarentegen beschikt over een zeer dunne huid gemaakt van chroomoxide. Deze huid of laag voorkomt tot een bepaalde hoogte oxidatie. Maar om dit staal mooi te houden moet het met een bepaalde regelmaat onderhouden worden.

Roestvast staal is niet onderhoudsvrij, maar onderhoudsarm.

RVS huisnummer schoonmaken en beschermen

U neemt geen RVS huisnummer om deze iedere week schoon te maken. Toch is het wel de bedoeling dat deze mooi glanst. De eerste stap in het schoonmaken van uw RVS huisnummer is simpelweg schoonmaken met een beetje sop en een doekje. Zo verwijdert u al het ‘grove’ vuil. We bedoelen hiermee zand en andere zaken die tot krassen kunnen leiden. Doe dit als het niet zonnig is, zo voorkomt u lelijke vlekken en strepen van te snel opdrogend water.

Nu spuit u er een beetje WD-40 op. Dit werkt zeer goed om bijvoorbeeld vetvlekken mee te verwijderen. Nu zal vet niet uw grootste probleem zijn bij uw huisnummer, maar overige lastige vlekken verwijdert u gelijk. Stickers, verf zelfs krijt verwijdert u op deze manier. Het mooie aan WD-40 is ook nog eens dat het een beschermend laagje achterlaat. Dit werk corrosie tegen.
Zo blijft u genieten van uw RVS huisnummer en veel tijd aan onderhoud bent u niet kwijt.