De rits zit vast. Of het nu gaat om een broek, jas of ander kledingstuk als er een rits in zit kan deze vast komen te zitten. Hoe krijgt u deze dan los? Als er sprake is van roest of lichte slijtage dan kunt u een vastzittende rits vaak verhelpen met een beetje WD-40.

Spuit een beetje WD-40 op de ritssluiting, pas op dat u de Smart-Straw gebruikt om niet te spillen en laat het even intrekken. Heeft u het een tijdje laten intrekken, beweeg dan voorzichtig de rits op en neer totdat dit soepel gaat.

Krijgt u een beetje WD-40 op het textiel? Geen nood, met een beetje warm water poetst u dat eruit of u doet het daarna nog in de wasmachine.

Rits gaat niet meer open! Wat nu?

Ok, we hebben allemaal wel eens meegemaakt dat er een stukje stof tussen de ritssluiting kwam. De oplossing hiervoor is simpelweg zo voorzichtig mogelijk de rits loswikken. Meestal gaat dit goed, maar soms gaat dit een stuk moeilijker.

Dit lijkt misschien de meest voor de hand liggende reden voor vastzittende ritsen. Vooral als u kinderen hebt. Toch is dat in de praktijk anders.

De meest voorkomende redenen voor een rits die vast zit is roest en slijtage door veelvuldig gebruik. De voor de hand liggende vraag is dan eigenlijk, hoe werkt een rits? Zoals u waarschijnlijk wel weet bestaat het mechanisme van twee rijen aan tanden. Aan de onderzijde van beide rijen zit een stop. Wat veel mensen niet weten is dat ieder tandje een puntje en gaatje hebben respectievelijk aan de boven en onderzijde. Door veel gebruik, oxidatie of andere omstandigheden kan dit onderdeel een verminderde werking kennen.

Hoe krijg ik mijn ritssluiting los met WD-40

Met behulp van WD-40 en dan vooral de Multi-Use Spray. Natuurlijk kunt u ook andere smeermiddelen gebruiken, maar pas wel op dat deze niet schadelijk zijn voor de omringende stof. Een bijkomend voordeel WD-40 is de Smart-Straw. Met dit zeer handige ‘tuitje’ kunt u zeer precies de WD-40 op de rits spuiten. Dit voorkomt niet alleen onnodige vlekken, maar maakt het smeren een stuk efficiënter.

Dat de rits niet meer open gaat is zo gauw verholpen. De ontvettende werking maakt het mechanisme soepeler en de antiroestwerking verhelpt en voorkomt roest.
WD-40 kunt u voor de meest uiteenlopende ritsen gebruiken. Ideaal voor bij uw tent, vis-tas, laarzen of bijvoorbeeld uw wetsuit.

Klik hier voor meer handige tips en trucs.