Een spiegel schoonmaken, een taak die vaak uitgesteld wordt. Spiegels worden snel vuil door waterspatten, vingerafdrukken of andere resten. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig te regelen. Maar het is niet nodig om gespecialiseerde producten te kopen om de spiegels schoon te maken! Er zijn namelijk enkele tips met alledaagse producten die gemakkelijk en zonder een spoor na te laten de spiegel schoonmaken.

Spiegel schoonmaken – baking soda

Baking soda is een product dat in elk huishouden te vinden is. Het kan voor heel veel verschillende taken gebruikt worden. Wat dat betreft lijkt het heel erg op ons Multi-Use Product, ook een essentieel onderdeel van het huishouden. En ja, het kan ook helpen om een spiegel schoon te maken.

  • Strooi hiervoor een kleine hoeveelheid soda op een vochtige doek.
  • Veeg vervolgens het oppervlak van de spiegel af met een doek om de glans te herstellen.
  • Nadat u de baking soda enkele malen op de spiegel heeft gewreven, neem een een schone, droge doek en veeg  het oppervlak van de spiegel schoon en droog. Deze methode geeft de spiegel een langdurige glans. Eenvoudig maar effectief.

Azijn kan ook gebruikt worden om een spiegel schoon te maken.

  • Meng witte azijn en water (gelijke hoeveelheden) en plaats de oplossing in een spuitfles om het gemakkelijk te gebruiken. Spuit de verdunde oplossing op het oppervlak van de spiegel om deze te reinigen.
  • Veeg het na deze stap af met een microvezeldoek of een papieren doekje.

Deze twee methoden zullen al het hardnekkige vuil van de spiegel verwijderen. Voel u vrij om deze methoden een aantal keer te herhalen om een perfect resultaat te verkrijgen en om de spiegel schoon te maken.

Spiegel schoonmaken – Krantenpapier

Wist u dat uw krantenpapier  ook gebruikt kan worden bij het schoonmaken van de spiegel? Maak kleine krantenbolletjes en dompel deze vervolgens in het water. Als de papieren bollen doorweekt zijn, wrijf ze dan met cirkelvormige bewegingen op de spiegel. En dat is het, het werk is gedaan! Deze methode is de goedkoopste, maar krantenpapier kan soms sporen van inkt op de spiegel achterlaten. Wij raden daarom aan deze oplossing te testen op een klein deel van de spiegel voordat u het gehele oppervlak aantast.

Extra tip – schoonmaken met WD-40

Het is niet langer een geheim: WD-40 is uw bondgenoot in het dagelijks leven. Spuit een flinke hoeveelheid WD-40 Multi-Use Product op een doek en veeg met de doek vervolgens op de spiegel. Dat is het! Als bonus voorkomt WD-40 het beslaan van de spiegel door een dunne laag op het oppervlak aan te brengen. Een hele efficiënte en eenvoudig te gebruiken manier om de spiegel schoon te maken. Nu zijn de vodden aan de beurt!