Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon? In de meeste moderne keukens zijn afzuigkappen een duidelijk onderdeel van het uiterlijk. Vaak gemaakt van RVS of andere materialen is het doel niet langer alleen praktisch, maar ook esthetisch. Niks lelijker dan hardnekkige vetvlekken erop. Deze lastige vlekken verwijdert u makkelijk als volgt.

U hebt nodig,

  • Een doek
  • WD-40

WD-40 Multi-Use Product werkt zeer goed als een ontvetter. Zolang als het geen oppervlakte betreft waar u eten op bereidt kunt u het op bijna ieder materiaal gebruiken. Simpelweg een beetje Multi-Use Product op de vlekken spuiten en even laten intrekken. De vlek of vlekken wegpoetsen en zo nodig nog even met een sopje napoetsen. Je afzuigkap schoonmaken doet u zo snel en makkelijk.

Hoe maakt u uw afzuigkap schoon?

Laten we met de deur in huis vallen. Uw afzuigkap schoonmaken doet u niet alleen voor een mooier aangezicht. Veel belangrijker is de hygiëne en voorkomen van brandgevaar. Nu lijkt het misschien overtrokken om het over brand te hebben. Maar vooral in bijvoorbeeld studentenhuizen kan dit een werkelijk risico zijn.

De vetlaag die zich kan ophopen op het filter is uitermate brandbaar. Een vlam in de pan en de gevolgen kunnen niet te overzien zijn.

Nu is recentelijk ook gebleken dat er bij het koken zeer veel fijnstof vrijkomt. Hoe schoner het filter des te beter dat deze kwalijke stoffen worden weggezogen.

De eerste stap in het schoonmaken van uw afzuigkap is het verwijderen van het vetfilter. Als deze van metaal is dan kunt u deze eenvoudig reinigen door hem een tijdje te laten weken in heet water met een beetje baking soda. Daarna goed schoon borstelen en naspoelen met heet water. Laten drogen op een theedoek.

De binnen- en buitenzijde van je wasemkap schoonmaken doet u eenvoudig genoeg door gewoon te boenen. Uw afzuigkap schoonmaken kan makkelijk of moeilijk zijn afhankelijk of u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Vaak is een gewoon sopje voldoende. Maar als er sprake is van hardnekkige vetvlekken, wat doet u dan?

Schoonmaken met Multi-Use Product

Verschillende materialen kunnen de vraag, hoe maak ik mijn afzuigkap schoonmaken?, ingewikkelder maken. Tenslotte, u gebruikt doorgaans niet hetzelfde schoonmaakmiddel voor kunststof als voor RVS.

Als u te maken krijgt met zeer lastige (vet)vlekken dan kunt u in bijna alle gevallen terugvallen op WD-40. Een prima ontvetter die dankzij de spuitbus en de Smart Straw ook nog eens handig toe te passen is. Geschikt voor vrijwel alle materialen aangezien de siliconenspray niet bijtend is. Zolang als u het niet gebruikt op oppervlaktes waar u eten bereidt is het in principe overal toepasbaar.