Metaal speelt een belangrijke rol in ons leven. Bijna alles wat u om zich heen ziet, is geheel van metaal of gebruikt metaal als belangrijk onderdeel op de een of andere manier. Daarom is het belangrijk dat wij rekening houden met de bescherming ervan en vooral over het voorkomen van roestvorming. Hierdoor is het noodzakelijk om de nodige stappen te ondernemen voor roest te verwijderen om uw apparatuur te beschermen tegen slijtage.

In deze blog bespreken we 5 redenen waarom roestbehandeling zo belangrijk is en waarom u dit moet doen. We vertellen ook een aantal manieren waarop dit kan worden gedaan.

 

1. Corrosie

De eerste, belangrijkste en meest voor de hand liggende reden waarom we een roest behandeling nodig hebben is het voorkomen van roest. Roest of corrosie kan op elk metaal voorkomen, ongeacht de plaats waar het zich bevindt. Het komt echter vaker voor in gebieden met een hoge luchtvochtigheid of een hogere concentratie van reactie chemicaliën in de lucht veroorzaakt door bijvoorbeeld fabrieken.
Woningen in gebieden in de buurt van de zee ervaren meer oxidatie aan metalen onderdelen en auto’s. Zoutnevel op de weg is ook een grote reden dat leidt tot roest en corrosie van het onderstel van het voertuig. Corrosie is een vorm van slijtage en daarom is het belangrijk om tijdig roest te verwijderen van onze auto om te voorkomen dat ze verder corroderen.

 

2. Langer leven

Roest en corrosie zorgen ervoor dat er een groter risico bestaat dat het metaal zijn sterkte of integriteit verliest. Zodra een metaal begint te roesten, groeit de roest alleen maar en eet het hele apparaat langzaam op. Daardoor is het belangrijk om tijdig roest te verwijderen.

 

3. Uiterlijk

Een verroest metalen voorwerp verliest zijn glans en uiterlijk. Zelfs als het voorwerp van te voren al geen glans had, wordt het uiterlijk minder. Stel je een fiets voor met een verroeste frame, hoe onaantrekkelijk dit het eruit zou zien. Zelfs als het voorwerp na oxidatie de functie vervult, zou het er nog steeds rommelig uitzien.
Hoewel dit misschien niet gerelateerd klinkt, kunnen de verroeste voorwerpen roestvlekken op nieuwe kleding veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn.

 

4. Verliest sterkte

Een van de redenen waarom het belangrijk is om roest te verwijderen, is omdat het metaal zijn sterkte verliest als het eenmaal is gaan oxideren. Dit is gevaarlijk voor metalen constructies en andere frames die zware voorwerpen moeten vasthouden.

 

5. Geld besparen

Roest verwijderen van metalen voorwerpen in onze huizen en daarbuiten is een investering. Misschien denk je dat dit in het begin geld kost. Maar als we bedenken wat de kosten van het vervangen van de verroeste metalen onderdelen zouden zijn, vallen de kosten van het vroegtijdig roest verwijderen reuze mee.

Roest verwijderen - 5 Redenen waarom dit belangrijk is

Roest verwijderen met WD-40

Er zijn verschillende methoden voor roestbehandeling, zoals verzinken, verven en andere beschermlagen. Maar wij raden aan om deze relatief goedkopere en eenvoudige methode te gebruiken.
Het spuiten van WD-40 beschermt niet alleen de metalen objecten tegen roestvorming, maar verwijdert ook roest onder de meeste omstandigheden. Afhankelijk van de omstandigheden kan het nodig zijn om regelmatig opnieuw aan te brengen. Hierdoor wordt oxidatie voorkomen en is het minder snel nodig om dure en hardnekkige maatregelen te nemen die roest verwijderen.

Kijk op onze website voor meer informatie, of het nu tips en trucs zijn of dat u meer informatie wilt over onze producten.

Klik hier voor meer tips over het verwijderen van roest.