Mechanische onderdelen onderhoud- Of het nu in uw garage, werkplaats of op industriële machines is, ontvetten is een van de essentiële stappen om uw gereedschap te onderhouden. Onderdelen ontvetten is belangrijk omdat deze snel verstopt raken. Om een goede werking te garanderen, moet u deze onderdelen  regelmatig onderhouden. Overweeg de volgende keer wanneer u mechanische onderdelen moet ontvetten,, eens de WD-40 Specialist Universele Reinigingsspray.

Waarom ontvetten?

Ontvetten maakt het mogelijk om alle sporen van vet en oliën uit ieder onderdeel te verwijderen.
Omdat vet en olie  niet oplosbaar zijn in water, kunnen ze niet worden verwijderd met alleen water en een spons. Dit is waarom een specifiek product nodig is om mechanische onderdelen te ontvetten.

Afwasmiddel is een ontvetter op waterbasis, die uitblinkt om vet of olieresten van keukengerei te verwijderen. Echter, voor mechanische onderdelen en industriële machines is er een wat sterker product nodig, namelijk de reinigingsspray van WD-40, omdat de vet en olieresten wat hardnekkiger zijn.

Ontvetten van mechanische onderdelen met WD-40

De WD-40 Specialist Universele Reinigingsspray is speciaal ontworpen om verschillende vetten, oliën en vuil snel op te lossen. Het laat daarnaast geen resten achter. Het is te gebruiken op alle metalen, kunststoffen en niet-poreuze vloeren. Het product werkt  vanaf de eerste spray en droogt snel.  Het nodig om het materiaal schoon te maken en om het schoon te houden.

Hoe ontvet ik mechanische onderdelen met WD-40?

Om mechanische onderdelen te ontvetten met WD-40 heeft u niet veel nodig. Neem een doek mee en schud het product eerst goed. Spuit vervolgens op het oppervlak om te ontvetten en laat het daarna een paar minuten intrekken. Veeg vervolgens met een doek en herhaal dit proces totdat het onderdeel perfect schoon is.

Welke mechanische onderdelen moeten ontvet worden?

Ten eerste, er kunnen veel mechanische onderdelen worden ontvet. We hebben hieronder een lijst met veelvoorkomende voorbeelden neergezet:

  • Ontvetten van een motor of motorcompartiment;
  • Velgen ontvetten;
  • Een metalen werkblad onvetten;
  • Een ketting, tandwiel, as, gewricht ontvetten;
  • Ontvetten van een industriële machine: vorkheftruck, lift, ventilator, pers, enz.
  • Hulpmiddelen voor ontvetten: sleutel, tang, enz.
  • Vloer ontvetten van uw werkplaat: niet poreuze tegelbodem.

WD-40 tip: als u nog geen Universele Reinigingsspray in huis heeft, kan het WD-40 Multi-Use Product de truc ook doen. Het zal echter niet zo effectief mechanische onderdelen ontvetten als de reinigingsspray.