tracking

Snoeischaar smeren – Hoe onderhoud ik mijn snoeischaar?

Hoe onderhoud ik mijn snoeischaar?

Het tuinseizoen is alweer in volle gang, dus misschien is het handig om te leren hoe u het beste met uw tuingereedschap om moet gaan. Bijvoorbeeld de snoeischaar. Deze wordt vaak gebruikt, dus het is handig om te weten hoe u deze moet onderhouden.
U zult merken dat de technieken die worden gebruikt om snoeischaren te slijpen, ook voor andere messen kunnen worden gebruikt. Wees altijd voorzichtig met scherpe voorwerpen en draag veiligheidshandschoenen. Laten we beginnen.

Snoeischaar smeren – Stap 1: Slijpsteen

We beginnen bij het slijpproces. Sommige slijpstenen of wetstenen moeten eerst in water geweekt worden voordat ze gebruikt worden. Bij andere stenen is het nodig om ze in een klein beetje olie te dippen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing die bij de slijpsteen zit.

Stap 2: Demonteer de snoeischaren (optioneel)

Deze specifieke stap is optioneel, maar kan zeker helpen bij het smeren van de snoeischaar. Niet alle scharen zijn zo gemaakt dat uit elkaar kunnen worden gehaald. Gereedschap dat zich niet makkelijk uit elkaar laat halen, kan beter in elkaar gelaten worden.

Snoeischaar smeren – Stap 3: Zeep en water

De volgende stap om de snoeischaar te smeren is het wassen van het mes. Als de snoeischaar eenmaal gedemonteerd is, maakt u alle losse onderdelen apart schoon.
Gebruik een ruwe spons en wat afwasmiddel om de snoeischaar schoon te maken. U zult merken dat dit al een mooi resultaat oplevert. Het meeste vuil is verwijderd, de snoeischaar ziet er als nieuw uit en we zijn nog niet eens begonnen.

Stap 4: Mes slijpen

Er zijn verschillende technieken om het mes te slijpen afhankelijk van de verschillende experts of de vorm van de slijp- of wetsteen. In elk geval moet u de steen en het lemmet in contact brengen met elkaar en de juiste hoek proberen te vinden. Zodra u de perfecte hoek hebt, verplaatst u de steen tegen het lemmet om wat slijtage aan de randen te veroorzaken. De manier waarop u de steen verplaatst, hangt volledig af van het type gereedschap dat u gebruikt.

Snoeischaar smeren – Stap 5: Smeren met WD-40

Als het mes geslepen is, is het tijd om de snoeischaar in te smeren met behulp van WD-40. Dit product smeert en voorkomt roestvorming op de snoeischaar. Gebruik voldoende van het product om het oppervlak te coaten. Als u denkt dat u te veel hebt gebruikt, veeg dan met een schone doek het overtollige product af.
Deze stappen helpen de snoeischaar schoonmaken en zorgen voor een langere levensduur van het gereedschap.

Klik hier voor meer informatie over de producten en andere handige tips en tricks.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company