Terrasdeuren spelen een belangrijke rol bij het veilig houden van uw huis. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de deuren goed functioneren. Het is normaal dat vuil zich plaatst in de vergrendelingsmechanismen van de terrasdeur of dat de sloten door veelvuldig gebruik defect raken. Ongeacht de staat van de deuren, is het handig om te weten hoe u de sloten van de deuren kunt vervangen. Het is vrij eenvoudig en alles wat u nodig heeft is een schroevendraaier en een vervangende deurklink. Het enige wat u moet weten zijn de volgende 4 stappen die uitleggen hoe de sloten van de terrasdeur effectief vervangen kunnen worden.

Hoe vervang ik de sloten van de terrasdeur – Inspecteer de vergrendeling

Het eerste wat u moet doen, is de vergrending goed inspecteren. Vaak zult u merken dat terrasdeuren gebruiken maken van meerdere pin tuimelaars die ook in normale deuren te vinden zijn. Bij dit soort sloten kan helaas eenvoudig vuil binnenkomen. Het gevolg is dat het mechanisme in de deursloten vastloopt. Het enige wat u moet doen is een grafietpen in het slot steken en eventueel smeermiddel in de grendel van de terrasdeur spuiten. Dit kan helpen om eventuele verontreinigingen die zich in het deurslot bevinden te verwijderen.

Sloten vervangen – Smeer de vergrendeling met behulp van WD-40

Sommige terrasdeuren werken met behulp van punten die op en neer bewegen. Dit soort sloten hebben dezelfde problemen wat betreft vuil en moeten op dezelfde manier worden behandeld als bovenstaande. Als u niet zeker weet hoe u de sloten van terrasdeuren vervangt, kunt u proberen om smeermiddelen te gebruiken om te kijken of het slot gerepareerd kan worden. WD-40 heeft een uitstekende slotspray die hiervoor gebruikt kan worden.

Sloten vervangen - Hoe vervang ik de sloten van de terrasdeur?

Hoe vervang ik de sloten van de terrasdeur – Verwijder de slotkast

De volgende stap bij het vervangen van de sloten is het verwijderen van de slotkast. Als het smeren van het slot niet werkte, dan is het een teken dat de deurklink vervangen moet worden. Zorg voor een goede schroevendraaier en verwijder de schroef aan de bovenkant van de vergrendeling. Zodra dit is gedaan, schuift u de vergrendeling uit zijn plaats.
Zodra de vergrendeling verwijderd is, ziet u enkele schroeven waarmee het slot op zijn plaats wordt gehouden. Schroef deze ook los en trek het slot uit de deur. Ga met dit slot naar de slotenwinkel voor vervanging. Dit maakt het vervangen van het slot een stuk makkelijker.

Sloten vervangen – Installeer de cilinder en bevestig het slot weer aan de terrasdeur

Nadat u het nieuwe slot hebt gekocht, plaatst u deze op de deur. Draai de schroeven weer vast en zorg ervoor dat de hendel en de sleutel werken zoals het hoort. Schroef vervolgens het slot weer op de terrasdeur middels de schroeven.

Hoe vervang ik sloten van de terrasdeur – Testen

Het laatste wat u moet doen bij het vervangen van de sloten is testen of alles naar behoren werkt. Zorg ervoor dat de klink goed werkt en dat de deur niet geopend kan worden wanneer deze op slot is.
Het vervangen van het slot van de terrasdeur hoeft niet moeilijk te zijn. Hopelijk heeft deze handleiding geholpen en bent u nu in staat om zelf deze klus te klaren.

Klik hier voor meer informatie over de producten en andere handige tips en tricks.