Het grootste deel van ons leven nemen we voorzieningen die onze huizen werkend houden voor lief. Het uitgebreide netwerk van onderling verbonden leidingen en buizen onder kranen of achter radiatoren die ons warm houden en ons van schoon water voorzien. Dat is, totdat we oog in oog komen te staan met een druppelende pijp, een armatuur die vastzit of een afvoer die gewoonweg verstopt zit. Vaak kunnen deze frustraties leiden tot tijd en geld dat wordt besteed aan loodgieters of dure reparaties. Om uw dag gemakkelijker te maken hebben we een lijst samengesteld van basis problemen waar loodgieters tegenaan lopen en hoe deze verholpen kunnen worden met behulp van gereedschap en siliconenvet.

Het repareren van een kraan

Het constante druipen van een losse kraan kan op ieders zenuwen werken. Maar meestal is het een probleem dat met een paar eenvoudige stappen kan worden opgelost.

Om te beginnen schakelt u de watertoevoer naar uw sanitair uit om verdere overstromingen te voorkomen. Controleer of deze is uitgeschakeld door de aan de hendels van de kraan te draaien. Onder de gootsteen bevindt zich meestal een geschikt ventiel op uw waterleiding. Gereedschappen die u hiervoor nodig zal hebben zijn:

  • Waterpomptang
  • Schroevendraaier
  • Een bus WD-40 Siliconenspray/siliconenvet om verroeste moeren/bouten los te maken en vastzittende onderdelen te smeren
  • Vervangende 0-ringen, indien nodig

Om te beginnen verwijderen we de handvatten van de kraan. Deze worden meestal bevestigd aan de hoofdkraan door middel van schroeven onder de basis of kap. Gebruik de schroevendraaier om deze los te draaien. Wanneer de schroeven vastgeroest zijn, kunt u met behulp van siliconenvet/siliconenspray deze makkelijk losdraaien zonder de decoratieve delen te vervuilen.

Een moer bevestigt de klep op zijn plaats. Deze wordt zichtbaar wanneer de handgrepen omhoog trekt. Gebruik de waterpomptang om deze los te draaien en controleer de moer op eventuele schade. Verwijder de kraan door met de tang omhoog te trekken of door druk te zetten tegen de klok in. In de kraan zit een O-ring en een serie sluitringen, controleer deze op eventuele scheuren. Vervang deze ringen als er sprake is van schade. Ga dan naar een winkel en overleg met een medewerker om een identieke set te vinden. In beide gevallen, brengt u siliconenvet of siliconenspray aan op elk onderdeel. Dit voorkomt roest en scheuring in de toekomst.

Plaats de onderdelen terug in dezelfde volgorde als waarin ze zijn verwijderd.

Lage waterdruk

Weinig dagelijkse ongemakken zijn zo vervelend als een douchekop of kraan die niet meer dan een druppeltje water uitstoot, als u onder de douche staat. Wij hebben een paar oplossingen gevonden om deze problemen te controleren en te verhelpen.

De bron vinden

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u te maken zou kunnen krijgen met een lage waterdruk, dus het eerste wat u moet doen is uitzoeken waar het probleem zich voordoet. Ten eerste, moet u alle kranen in het huis controleren. Zowel de warme en koude aansluitingen. Dit zorgt ervoor dat de juiste druk bereikt wordt. Als er maar op een aantal plekken lage druk is, is een verstopte beluchter of douchekop meestal de boosdoener.

Een beluchter reinigen

Beluchters bevinden zich direct aan het einde van de kraan en kunnen meestal met de hand worden losgeschroefd. Op oudere armaturen kan het echter moeilijker zijn om ze los te draaien. Als het nodig is, gebruik dan een tang, maar let op dat u het delicate gaas niet beschadigt. Als de beluchter nog steeds niet met behulp van rustige bewegingen heen en weer beweegt, spuit dan een beetje WD-40 Super Kruipolie op de kraan. Hierdoor wordt de weestand in korte tijd weggenomen en kan de beluchter eenvoudig worden verwijderd.

Eenmaal verwijderd kunt u de beluchtingsonderdelen in een oplossing van azijn weken, waardoor de opgebouwde minerale afzettingen worden losgemaakt. Na een grondige onderdompeling kunnen de gebroken lagen voorzichtig worden weg geborsteld met een tandenborstel. Na het schoonmaken van de beluchting en het vastdraaien van de beluchter, laat u de kraan kortstondig lopen om eventuele verstoppingen op te ruimen en te controleren of het water goed stroomt.

Douchekop schoonmaken

Het reinigen van een douchekop kan zijn vruchten afwerpen in de vorm van een verhoogde waterdruk, maar ook door een stabielere stroom. In de meeste gevallen kan de douchekop schoongemaakt worden door een plastic zak te vullen met azijnoplossingen en deze voorzichtig over de douchekop te trekken. Bind deze vast met een elastiekje of touwtje en laat het een uur of twee weken. Laat de kraan nog een keer lopen om eventueel achtergebleven afzettingen of azijnresten op te ruimen. Gebruik vervolgens siliconenspray/siliconenvet ter bescherming.

Als de filter zeef van de douchekop verstopt is, dan moet de douchekop worden verwijderd. Deze kunnen meestal met de hand worden losgemaakt. Omdat ze echter direct aan het belangrijke waterleidingnet worden bevestigd, moet erop worden gelet dat er geen roestige armaturen worden uitgedraaid en dat er niet te veel druk wordt uitgeoefend. In geval van roest, breng WD-40 Super Kruipolie aan op de aangetaste onderdelen en wacht tot deze los genoeg is om met de hand te verwijderen.

Eenmaal verwijderd, grijpt u in de douchekop en verwijdert u het ingebouwde filter. Laat dit in azijn weken terwijl u de rest van de douchekop van binnen en van buiten borstelt met een zachte borstel met haren. Als u dit proces hebt voltooid, monteert u de onderdelen weer in elkaar en spuit met de WD-40 Siliconenspray/siliconenvet. Schroef vervolgens terug op de waterpijp. Laat er wat water door lopen om de druk te controleren en de resterende resten te verwijderen.

Siliconenvet - De 4 meest voorkomende problemen met loodgieterswerk

Gegalvaniseerde waterleidingen vervangen

Terwijl nieuwere woningen kop of plastic gebruiken, zal iedereen die in een huis ouder dan 30 jaar leeft een waterleidingsysteem hebben van gegalvaniseerde waterleidingen. Gemaakt van een ijzeren basis gecoat met zink zijn deze vaak onderhevig aan roest en lekkages. Het vervangen van een oud systeem is duur en vermoeiend, waardoor velen liever lekken behandelen wanneer zij zich voordoen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen voor het vervangen van een deel van de pijp.

We beginnen met de aankoop van een geschikte sectie van de pijp die aan de behoeften passen. Winkels zijn tegenwoordig in staat om opties te bieden in verschillende afmetingen. Om de gewenste lengte te berekenen, meten we beide uiteinden van de lekkende leidingen van de ene verbinding naar de andere. Voeg ongeveer 4 centimeter toe om rekening te houden met de schroefdraad verbinding.

Begin met het afsluiten van het water naar de leidingen. Zoek de kraan die op het laagste punt van uw huis loopt en laat hem lopen, totdat er geen water meer uitkomt. Bedek de vloer met plastic zeilen om druipend water op te vangen. Zaag het aangetaste deel van de leidingen door met behulp van een ijzerzaag. De volgende stap is het losdraaien van de niet-afgesneden uiteinden van beide zijden van de pijp die blijven. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan omdat deze verbindingen vaak door lang gebruik verroest zijn en moeilijk los te krijgen zijn met een moersleutel. Spuit in dit geval een voldoende hoeveelheid van de WD-40 Super Kruipolie op de schroefdraad van de pijp en wacht tot het snelwerkende smeermiddel het materiaal losmaakt. Eenmaal los, verwijder beide uiteinden met twee pijpmoersleutels, een voor grip en de andere gebruikt u als hefboom.

Vervolgens…

Schroef een wartelmoer op beide uiteinden van de nieuwe pijpleiding, verstevig deze verbinding door een ringmoer toe te voegen aan een deel van de pijp om hem op zijn plaats te houden als hij eenmaal is bevestigd. In beide uiteinden van de pijp en op elke verbinding moet een verbindingsmoer worden aangebracht. Gebruik opnieuw twee pijpmoersleutels in tandem om de vervangende pijp te bevestigen.

Als uw lekkende leidingen en fittingen eenmaal vastgezet en gereinigd zijn, behoren lage waterdruk en druppels tot het verleden. Dit alles dankzij een beetje extra loodgieterskennis en een bus WD-40 Siliconenspray en WD-40 Super Kruipolie.