Roest is vervelend, maar geen probleem voor WD-40! Voorkom en maak roest los met WD-40. WD-40 helpt bij het losmaken van roest, door middel van het breken van de verbinding tussen metaal en roest.

Hoe verwijder ik roest met WD-40?

Spray het verroeste oppervlak in met WD-40, spray genoeg zodat goed kan intrekken. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Reinig vervolgens het verroeste deel met een staalborstel. Hierna zou het meeste roest verwijderd moeten zijn. Veeg het oppervlakte totdat de meeste roest verwijderd is. Vergeet niet om op het laatst ook nog WD-40 te sprayen ter bescherming van het oppervlakte. Dit voorkomt toekomstige roest, dat scheelt ook weer een berg werk.

Waarvoor kan ik WD-40 gebruiken om roest los te maken?

Roest kan op vele plekken voorkomen. Erg vervelend als bijvoorbeeld de tuinstoelen roestvorming hebben of er roestringen op de tegels in de badkamer zitten. WD-40 maakt onderdelen los(ser) die verroest zijn. We laten graag meer voorbeelden zien waarvoor je WD-40 kunt gebruiken om roest los te maken.

Hoe kan ik roest voorkomen en losmaken met WD-40?Hoe kan ik roest voorkomen en losmaken met WD-40?
Waarvoor kan ik WD-40 gebruiken om roest te voorkomen in de tuin?

Voorkomt roest op de koperen onderdelen van fontein, voorkomt dat naainaalden gaan roesten, houdt tuinplantkasten helder en roestvrij, voorkomt roest op metalen terrasstoelen, voorkomt dat de hark gaat roesten en voorkomt dat plantenhangers gaan roesten.

Hoe kan ik roest voorkomen en losmaken met WD-40?
Waarvoor kan ik WD-40 nog meer gebruiken om roest te voorkomen en los te maken in huis?

Maak roest los van gordijnenrails, beschermt de douchekop tegen roest, maak roest los van badkuipen, maak roestvlekken van de vloer los na het dweilen en maak roestvlekken los van tegelvloeren.

Bekijk de WD-40 Multi Use Spray. Wist je dat Kruipolie 3x sneller werkt om roest los te maken? Ontdek WD-40 Kruipolie. Bekijk de informatiebladen over deze producten.