Hoe smeert u een piepende terrasdeur in 3 makkelijke stappen

Ooit afgevraagd hoe het komt dat terrasdeuren ineens piepen en kraken? Dit komt doordat vocht en vuil zich opbouwt op de scharnieren van de deuren. Als u een einde wilt maken aan dit piepen, is het belangrijk om bij de kern van het probleem te komen. Is er een ophoping van vuil of vocht waardoor de deuren piepen? Zijn de deuren niet goed afgesteld? Hoe dan ook, er zijn maar een paar eenvoudige procedures die je moet volgen om het piepen te stoppen. Dit zijn de beste manieren om uw piepende terrasdeur te smeren:

Stap 1: Piepende terrasdeur – Bijstellen

Om het piepen van de terrasdeur te stoppen, moet u eerst uitzoeken waar het piepen vandaan komt. Komt het geluid van boven of beneden? Als het geluid van bovenaf lijkt te komen, dan zijn de rollers van de misschien niet goed afgesteld. Dit betekent dat de bovenkant van de deur langs het plafond schuurt.
Hetzelfde geldt voor de onderkant. Zodra u weet van welke kant het gepiep komt, is het zaak om de twee gaatjes aan de boven- of onderkant van de terrasdeur te vinden.
Deze gaatjes kunnen gebruikt worden om de terrasdeuren aan te passen binnen de kaders waarin ze zijn geplaatst. Steek voorzichtig een schroevendraaier in het gat. Deze schroeven verhogen of verlagen de terrasdeur in de rails.
Zorg er bij het draaien van de schroeven voor dat u kleine aanpassingen maakt, en tegelijkertijd de terrasdeuren test. Op die manier schiet u niet te ver door. Dit is de eerst stap bij het smeren van een piepende terrasdeur.

Stap 2: Piepende terrasdeur – Schoonmaken

De volgende stap bij het smeren van een piepende terrasdeur is schoonmaken. Het schoonmaken van de rails kan het beste met een stofzuiger en daarna schrobben met een natte doek. Zowel zichtbare als onzichtbare vormen van vuil en smeer worden hierdoor verwijderd. Het is belangrijk om dit elke week te herhalen. Dit zorgt ervoor dat de ophoping van vuil niet al te schadelijk zal zijn.

3. Piepende terrasdeur – WD-40

Om een piepende terrasdeur te smeren kunt u het beste de producten van WD-40 gebruiken. Nadat u de rails van de terrasdeuren hebt schoongemaakt, kunt u ze gaan smeren. WD-40 zorgt er niet alleen voor dat deur soepel over de rails glijdt, maar helpt ook om toekomstige ophopingen van verontreinigingen en roest te voorkomen.

Dit was het! Als u de bovenstaande 3 tips volgt, zult u geen last meer hebben van piepende terrasdeuren!

Klik hier voor meer handige tips.