De garagedeur is in veel huizen het grootst bewegende deel van het huis en gaat ongeveer duizend keer per jaar op en neer. Daarom is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hierdoor blijft de garagedeur goed, effectief en soepen functioneren. Als het gaat om het onderhoud van de garagedeur, zijn er een aantal tips die kunnen worden gevolgd. Deze zullen er voor zorgen dat het goed blijft werken. Er is dus geen noodzaak om het te vervangen door een nieuwe of geld uit te geven aan onnodige reparaties. Voer om de drie maanden een grondig onderhoud uit, of ten minste wanneer dit nodig is.

De garagedeur goed onderhouden is geen hogere wiskunde. Alles wat u nodig heeft zijn deze tips. Deze zorgen er voor dat uw garagedeur net zo soepel en naadloos beweegt als een nieuwe. Voor iedereen die niet precies weet hoe ze hun garagedeur moeten onderhouden zijn hier enkele tips.

1. Railsysteem garage correct reinigen

Als de garagedeur piepende geluiden maakt of plakkerig is geworden, is het niet goed om de rails meteen met een smeermiddel te besproeien. Dit zal namelijk niet helpen om de garagedeur goed te laten werken. Daarnaast zal ook de rails worden beïnvloed. Het spuiten van een smeermiddel zonder van te voren goed schoon te maken kan leiden tot de ophoping van stof. Dit zal na verloop van tijd verharden en zal tevens de naadloze werking van de garagedeur beïnvloeden waardoor het onderhoud minder vaak plaats hoeft te vinden.

In plaats van meteen de garagedeur smeren wanneer deze begint te piepen, is het verstandig om de rails eerst grondig te reinigen. Een paar eenvoudige vegen met een schone vochtige doek is vaak al meer dan genoeg. Zodra de binnenkant van de rails schoon is, veegt u het af met een droge doek. Hierna brengt u pas het smeermiddel aan.

Onderhoud de garagedeur met deze tips!

2. Installeer deur-strips

Als u energie wilt besparen dan is het installeren van weerbestendige deur strips een goede optie. Dit voorkomt tevens dat er vocht in de garage komt. Deze strips moeten worden vastgemaakt aan de onderkant van de garagedeur, op het frame van de deur en tussen de panelen van de garagedeur. Dan werken ze het beste.

3. Automatische opener resetten

Als de garagedeur kortstondig sluit voordat deze automatisch wordt geopend. Of als de deur stopt met werken voordat hij de bodem bereikt. Dan moet de moet de automatische opener gereset worden. Er zijn specifieke reset-instructies voor elke garagedeur, maar de basisstappen die u tijdens het onderhoud moet volgen zijn:
– Schakel de stroom uit
– Wacht 10 seconden
– Schakel de stroom weer in
Druk op de pijl naar beneden totdat de garagedeur de bodem bereikt en volledig sluit.

4. Juiste smering van de garagedeur

Een ding dat heel belangrijk is tijdens het onderhoud van de garagedeur is een goede smering. Goede smering helpt om het piepende geluid wanneer de garagedeur opent en sluit te stoppen. Daarnaast zorgt het ook voor een soepele en naadloze werking. Bij het onderhoud van de garagedeur is het belangrijk om het juiste smeermiddel te gebruiken. Vooral voor de onderdelen van de garagedeur, zoals de kettingrail, kogellagers, scharnieren, slot en de armstang. Voor het onderhoud van de garagedeur kunt u WD-40 als smeermiddel gebruiken. WD-40 Multi-Use Product smeert niet alleen de garagedeur. Maar het biedt ook een bescherming tegen vocht dat leidt tot roest en corrosie.

WD-40 is een topkeuze bij het onderhoud van garagedeuren en houdt ze al meer dan 65 jaar in topvorm. Het zorgt niet alleen voor smering van de garagedeuren, maar helpt bij het voorkomen van roest en corrosie. Daarnaast is het bestand tegen hitte en kou, waardoor het ideaal is voor de smering van garagedeuren. Het wordt niet plakkering of trekt geen stof aan op de manier dat motorolie of andere vetten dit doen.

Onderhoud de volgende onderdelen van de garagedeur met WD-40 Multi-Use Product:
– Veren: Spuit de WD-40 royaal op alle veren. Zorg ervoor dat ze voldoende bedekt en niet doorweekt zijn.
– Scharnieren: Smeer de punten waar de scharnieren draaien.
– Rollen: Breng WD-40 grondig aan op de rollen van de garagedeur.
– Sloten: Problemen met het openen en sluiten van de sloten? Spuit het smeermiddel in het slot.

Meer weten over de producten in het assortiment van WD-40? Klik dan hier.