Stel u voor dat u een nieuw huis betrekt en een verroeste, oude kruiwagen in de achtertuin vindt. Zou u deze weggooien of wilt u leren hoe u de kruiwagen moet schoonmaken? Het is een vrij essentieel tuingereedschap en neemt de volledige last van uw rug. Na deze handig tips bent u in staat om van dit roestige geval een zo goed als nieuw onderdeel van uw gereedschap te maken!

Kruiwagen schoonmaken – Stap 1: Schoonmaken met WD-40 Universele Reiniger

Voordat u kunt beginnen met het schoonmaken van de kruiwagen, is het belangrijk om zoveel mogelijk roest te verwijderen op het oppervlak. De WD-40 Universele Reiniger zal niet alle roest kunnen verwijderen, maar zeker een groot deel.
Voor de kuip van de kruiwagen zelf kan het nodig zijn om met een staalborstel of een laag korrelig schuurpapier alle roest eraf te wrijven nadat het losgemaakt is. Als u eenmaal de kuip hebt gehad, kunt u met de andere onderdelen van de kruiwagen verder gaan.

Stap 2: Coaten en schilderen

De volgende stap bij het schoonmaken van de kruiwagen is prepareren en schilderen. Nadat u klaar bent met het schuren, is de kruiwagen klaar voor een make-over. Coat het kale metaal eerst met een roestafdichting-primer, voordat u met de verf begint. Met de kruiwagen in de grondverf, kunt u aan de slag met de verf.

Kruiwagen schoonmaken – Stap 3: Wielen poetsen

De volgende stap richt zich op het wiel. Deze bevat vaak veel roest. Dit kan komen doordat er over ruw terrein, puin, doornen mee gereden wordt. Vervangen is vaak te duur, dus daarom leggen wij hier uit hoe deze het beste schoongemaakt en onderhouden kunnen worden.
Als u de levensduur van de wielen wilt verlengen, dan moet u ze laten oppompen met schuim in plaats van met lucht. Door dit te doen, zijn de wielen nagenoeg onverwoestbaar. De kosten van dit expanderende schuim zijn meestal niet veel hoger dan lucht, en zeker goedkoper dan een nieuw wiel. De beste tip voor het schoonmaken is om ervoor te zorgen dat de wielen schoon blijven. Wij raden aan om het wiel regelmatig schoon te maken, zodat u consequent een vuile kruiwagen kunt vermijden.

Stap 4: Opbergen van de kruiwagen

Tot slot moet u er op letten waar u de kruiwagen opbergt. Nadat de kruiwagen schoongemaakt is, kan deze het beste op een droge plaats worden opgeslagen. Het is geen probleem om een natte kruiwagen op te bergen, deze droogt vanzelf op.
Wel is aan te raden om de kruiwagen rechtop tegen een muur te zetten. Op deze manier droogt de kruiwagen sneller en wordt roestvorming voorkomen.
Het schoonmaken van een kruiwagen hoeft dus niet moeilijk te zijn. Zorg er wel voor dat de kruiwagen na elk gebruik goed schoon opgeborgen wordt.

Klik hier voor meer informatie over de producten en andere handige tips en tricks.