Bent u ooit in kauwgom gaan zitten? Nou, u zult blij zijn om te weten dat er veel snelle methoden zijn om kauwgom in kleding te verwijderen. In dit artikel worden enkele nuttige tips besproken die u vandaag nog kunt gebruiken.

Manier 1: De kauwgom bevriezen

Wist u dat kauwgom verwijderen in kleding bijna net zo gemakkelijk kan zijn als het koelen van de kleding? Vouw de kleding met de stof waar de kauwgom zit aan de bovenkant. Zorg er daarbij voor dat de kauwgom niet verder besmeurt of aan andere delen van de stof blijft kleven. Haal vervolgens een plastic zak tevoorschijn en leg daar uw kleding in. Zorg ervoor dat de kauwgom niet aan de zak kleeft. Sluit nu de zak volledig af zodat deze luchtdicht wordt en plaats hem in de vriezer.
Haal na een paar uur de kleding uit de vriezer en uit de zak om vervolgens de kauwgom voorzichtig weg te schrapen met een bot mes of uw vingernagels. U zult merken dat de kauwgom makkelijk los komt.

Manier 2: Kauwgom in kleding verwijderen – Strijken

Leg eerst een stuk karton op je strijkplank voordat u aan de tweede manier begint. Dit voorkomt dat de kauwgom aan de strijkplank blijft plakken. Plaats uw kleding op het karton, met de kauwgom naar beneden. Zorg er voor dat er maar één laag kleding is waar u overheen strijkt.
Zodra dit is gedaan, zet u uw strijkijzer op gemiddelde warmte en strijkt u over het gebied waar de kauwgom zit. Blijf dit doen totdat de kauwgom los komt. Til daarna uw kleren op om te kijken of de kauwgom aan het karton vastzit. Nog een succesvolle manier om kauwgom in kleding te verwijderen!

Manier 3: Pindakaas

Kauwgom in kleding verwijderen kan ook worden gedaan door een laagje pindakaas op de kauwgom aan te brengen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat alle zichtbare kanten bedekt zijn. Dit werkt omdat pindakaas bestaat uit enkele natuurlijk oliën die de kauwgom losmaken.
Laat de laag pindakaas ongeveer 60 seconden zitten. Laat het niet te lang zitten, dit kan namelijk moeilijk verwijderbare vlekken op je kleding veroorzaken. Als u de pindakaas eenmaal verwijderd hebt, gebruik dan een bot mes of iets vergelijkbaars om de kauwgom weg te schrapen. U zult zien dat de kauwgom eenvoudig te verwijderen is. Vergeet niet om achteraf een vlek-verwijderaar te gebruiken, omdat de olie van de pindakaas de neiging heeft om een vlek achter te laten.

Manier 4: Kauwgom in kleding verwijderen – WD-40

Wist u dat WD-40 u kan helpen bij het verwijderen van kauwgom in kleding? Spuit een beetje WD-40 op de stof, wrijf het er voorzichtig in en laat het een tijdje intrekken. Wees geduldig, het kan een tijdje duren afhankelijk van de schade, maar het zou moeten werken. Probeer na een tijdje de kauwgom weg te schrapen. Als er nog een klein stukje kauwgom blijft zitten, spuit dan opnieuw WD-40 op de kleding en haal het laatste restje weg.
Laat ons weten welke methode het best voor u werkt!

Meer tips en trucs zijn hier te vinden.