Ook een RVS uitlaat kunt je schoonmaken met WD-40. Hiervoor gebruikt u de Snelwerkende Universele Reinigingsspray. Wat hebt u nodig;

  • WD-40 universele spray
  • Een doekje of misschien een zachte borstel

Hoe gaat u te werk;

  1. Op een afstand van ongeveer 20 á 30cm spuit u de spray over de uitlaat
  2. Laat het 30 seconden intrekken
  3. Met een doek of een zachte borstel simpelweg poetsen

De RVS uitlaat van uw motor of auto maakt u schoon met WD-40

Een RVS uitlaat schoonmaken, veel mensen staan er niet bij stil. Het zijn dan ook voornamelijk de motorrijders die het belang van deze klus inzien. Logisch ook want de uitlaat is bij de meeste motoren een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. een element dat dus een dubbele rol speelt in zowel de look als het gebruik van de machine. Helaas zijn deze twee zaken niet overeenkomstig. Hoe vaker rijdt des te vuiler uw uitlaat word.

Een RVS uitlaat schoonmaken is vaak een lastige klus aangezien deze bij ieder gebruik bloedheet wordt. het staal zelf kan hier natuurlijk tegen, maar verkleurd na verloop van tijd wel. Om die prachtige blauwe hitteverkleuring te verkrijgen raden we u het aan om uw RVS uitlaat van uw motor met WD-40 schoon te maken.

Opspattende kiezelsteentjes, modder en ander vuil dat op straat ligt kan uw uitlaat behoorlijk lelijk maken. veel van die zaken kunt u simpelweg met water verwijderen. Maar 1 á 2 keer in de week uw uitlaat inspuiten en poetsen met WD-40 scheelt u teveel.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor uw motor. Ook uw RVS uitlaat van uw auto kunt u zo schoonmaken.

Uw RVS uitlaat niet alleen schoonmaken, maar ook beschermen

Roest is natuurlijk het laatste wat u wilt. En u wil natuurlijk rijden op uw motor of in de auto in plaatst van dat u er continue mee aan het werk bent. Wij raden het daarom aan om toch regelmatig even met een beetje WD-40 te gebruiken om uw RVS uitlaat te schoonmaken.

Het kost u misschien twee minuten, maar het scheelt het u ontzettend veel als het tijd is voor groot onderhoud.

Niet alleen heeft u zo altijd een schone uitlaat, maar is deze ook beter beschermd. Het vormt een beschermend laagje over het staal dat roest weet tegen te houden. Let wel het helpt om uw uitlaat te beschermen, maar om de zoveel tijd moet u deze wel een uitgebreider onderhoud aan plegen. WD-40 helpt trouwens ook mee in die prachtige blauwe kleur.

WD-40 ook voor speciale klussen

Als u uw RVS uitlaat wil schoonmaken en beschermen dan is WD-40 Multi-Use een prima optie. Maar zie bieden ook speciale sprays aan die handig zijn voor de meest uiteenlopende zaken. Van een snelwerkende contactspray tot een hoogwaardige smeerspray met PTFE.

WD-40 is bijna overal verkrijgbaar en duur is het zeker niet.

Dankzij de handige en innovatieve Smart Straw komt u overal makkelijk bij zonder te smeren. Blijf jij ook genieten van een glimmende uitlaat op uw motor.