Remmen Schoonmaken? Doe het eenvoudig zelf!

Jij hoort vast ook wel eens van die irritante piepende remmen. Remmen smeren kun je eenvoudig zelf doen. Hoe? Ontdek het in deze blog.

Remmen schoonmaken? Doe het eenvoudig zelf!

Remmen- & onderdelenreiniger

De remmenreiniger verwijdert effectief vet, olie en vuil van bijvoorbeeld remmen, koppelingen en tandwielen. De formule van de remmenreiniger werkt namelijk direct en droogt snel zonder resten achter te laten. Dit product wordt aanbevolen voor bouw- en machineonderdelen, remsystemen maar ook voor overbrengingscomponenten.

Trillende remmen

Als gevolg van te lang doorrijden met piepende trommel- en schijfremmen ontstaan er trillingen. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Opschuren remblokken

Kijk eerst of de remblokken versleten zijn. Zijn ze nog goed, dan is het voldoende om ze te schuren en te smeren om zo de piepende geluiden te laten verdwijnen. Zijn de remblokken versleten? Laat ze dan vervangen bij een erkende garage.

Werking trommelremmen

Trommelremmen worden bij auto’s alleen op de achterwielen toegepast. Er zijn veel verschillende soorten trommelremmen, die onderling van elkaar verschillen. In de auto wordt het meest de ‘simplexrem’ toegepast. Trommelremmen dienen mechanisch-handmatig of automatisch bijgesteld te worden.

Goed inremmen verlengt de levensduur van je remmen

Als er nieuwe remblokken of schijven op je auto geplaatst zijn is het belangrijk dat je ze goed inrijdt. Nadat je een paar keer hebt geremd op lage snelheid heb je wat ‘bite’ gemaakt. Als je met 80 km/h rijdt en je moet opeens voor het eerst remmen, kun je voor een minder aangename verrassing komen te staan.

Onderhoud je auto

In onderstaand filmpje zie je hoe de producten van WD-40 en WD-40 Specialist je kunnen helpen om de auto te onderhouden. Regelmatig onderhoud aan de auto zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je auto!

Benieuwd hoe auto-onderdelen nog meer gesmeerd kunnen worden? Lees hier de blog over auto smeren.