Vetvlekken verwijderen – Erg vervelend een vette vlek in uw broek of jurkje. Toch kan dit vaak eenvoudig genoeg verholpen worden met behulp van WD-40. Daarvoor hebt u nodig:

  • WD-40
  • Een stukje karton
  • Baksoda
  • Een oude tandenborstel en een beetje zeep

Vetvlekken verwijderen doet u als volgt,

  1. Doe een stukje karton onder de vlek
  2. Inspuiten met WD-40
  3. Baksoda over de vlek of vlekken strooien, wees niet zuinig met de soda
  4. Met de tandenborstel over de vlek poetsen totdat de soda niet langer verdeeld wordt in kleine stukjes
  5. Verwijder het karton en de soda en doe wat zeep op de vlek. Poets de vlek schoon met de tandenborstel
  6. Het kledingstuk wassen zoals u dat altijd doet

Hoe verwijdert u vetvlekken?

Vetvlekken verwijderen, een klus waar weinig mensen op zitten te wachten. Er zit nogal een verschil tussen het verwijderen van vetvlekken in textiel dan bijvoorbeeld een oppervlakte van hout. Toch is er gelukkig een mogelijkheid om deze klus een stuk makkelijker te maken. WD-40.

Vetvlekken verwijderen is nooit een makkelijke of fijne klus, laten we eerlijk zijn. Maar het is evengoed zeer bevredigend als u uw keuken weer spik en span hebt. En dat favoriete jurkje of die stoere jeans, die hoeft u niet weg te gooien.

WD-40 kunt u voor de meest uiteenlopende zaken gebruiken, maar hoe past u het toe om vet mee te lijf te gaan.

Vetvlekken in uw kleding

We kennen het allemaal. Het gebeurt ook nog eens vaak op momenten dat u uw beste kleding aan hebt. Een lekker etentje met uw partner omdat u zoveel jaar samen bent. Een kerstdiner met de hele familie. Of een gezellige verjaardag. Een foutje maken is zo gebeurd en voor u het weet ligt een stuk van die heerlijke biefstuk op uw broek of jurk.

Dat er meer dan genoeg redenen kunnen zijn om vetvlekken in uw kleding te krijgen is pijnlijk duidelijk. Helaas kan dat niet gezegd worden in de hoeveelheid mogelijkheden die u hebt om ze te verwijderen. Agressieve wasmiddelen kunnen een oplossing bieden, maar vaak alleen op hogere temperaturen. U raadt het al. De kans is groot dat of de vlek niet geheel verwijderd is of dat het wassen zelf uw kleding beschadigd.

Als alles verloren lijkt, pak dan uw busje WD-40. Spuit het in op de vlek en zorg ervoor dat u er een stukje karton onder hebt liggen. Strooi daarna ruim baksoda over de vlek en laat het heel even intrekken. U doet nu een beetje zeep op een oude tandenborstel en poets de vlek schoon. Nu kunt u uw kledingstuk gewoon wassen zoals normaal. Deze truc werk ook bij oudere vetvlekken.

Vetvlekken verwijderen in bijvoorbeeld de keuken

Dat u WD-40 kunt gebruiken om vetvlekken uit uw kleding te halen verraad het eigenlijk al. U het gebruiken in zeer veel situaties waar u vetvlekken kan tegenkomen. Als u bijvoorbeeld uw afzuigkap een keer goed wil schoonmaken dan doet u dat makkelijk met WD-40.

Let op, u gebruikt het niet op oppervlaktes die in contact komen met eten.

WD-40 kan gebruikt worden als een algemene ontvetter. Van een jurkje tot uw fietsketting, altijd handig om een busje in huis te hebben.