Er is niets erger dan de vieze roestvlekken op uw metalen voorwerpen. Er is echter een manier om deze roest te verwijderen. Hier zijn enkele producten, ingrediënten en hulpmiddeltjes die u kunt gebruiken voor het verwijderen van roest.

Witte azijn

Een van de ingrediënten die u kunt gebruiken om roest te verwijderen is witte azijn. Azijn is meer dan alleen een kookmiddel. Als u dit niet gelooft, lees hier dan meer over de andere toepassingen voor azijn.

Als u roest wilt verwijderen en azijn is het enige wat u hebt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Het enige wat u hoeft te doen is het voorwerp in witte azijn te weken tot het volledig doorweekt is. Zorg ervoor dat de azijn onverdund is, zodat het effectief werkt. Als het verroest gebied groot is, gebruik dan meer azijn. Na ongeveer 30 minuten zou de azijn goed zijn ingetrokken. Bij hevige roest kunt u gerust een paar uur wachten.

De azijn moet de roest voldoende verzachten. Hierdoor kunt u de roest makkelijk met een borstel verwijderen. Verwijder de roest bijvoorbeeld met een tandenborstel en laat het voorwerp drogen. Als er nog sporen van roest blijven zitten herhaalt u het proces totdat de roest is verwijderd.

Roest verwijderen met citroensap en Borax

Citroensap bevat vitamine C. Daarnaast doet het ook goed werk bij het verwijderen van roest.
Mix de borax met het citroensap en vorm een pasta. Smeer deze pasta op het verroeste onderdeel en laat dit ongeveer 30 minuten zitten. Het kan zijn dat er meer tijd nodig is. Spuit wat water op de pasta als u ziet dat deze begint uit te drogen. Zodra de pasta zijn werk heeft gedaan is het tijd om weer een borstel te pakken. Schrob met deze borstel om de roest te verwijderen. Spoel het voorwerp vervolgens grondig af om de roest en pasta te verwijderen. Het is mogelijk dat het proces herhaald moet worden totdat het object volledig roestvrij is.

Roest verwijderen met aardappelen en baksoda

Baksoda is een van de meest veelzijdige en nuttige ingrediënten als het gaat om huishoudelijke klusjes. Lees in deze blog waar baksoda allemaal voor gebruikt kan worden. Het gebruik van baksoda in combinatie met een aardappel klinkt misschien raar, maar kan wonderen doen als het gaat om het verwijderen van roest.
Begin met het snijden van de aardappel in twee stukken. Strooi vervolgens wat baksoda op de binnenkant van de aardappel. Wrijf de aardappel met de binnenkant over het verroeste gebied om de roest te verwijderen. Omdat aardappelen zure eigenschappen hebben, zijn ze nuttig bij het verwijderen van roest.
Gebruik deze methode bijvoorbeeld bij het schoonmaken van verroeste keukenmessen. Steek het mes in de aardappel met baksoda en laat het een hele dag staan. Aan het einde van de dag haalt u het mes uit de aardappel en de kans is groot dat de roest is verwijderd.

Roest verwijderen met huishoudelijke producten!

WD-40

Het gebruik van bovengenoemde ingrediënten klinkt geweldig, maar WD-40 maakt het werk echt moeiteloos. Het enige wat u hoeft te doen is het verroeste object in WD-40 te laten weken voor ongeveer 10 minuten. Schrob vervolgens met een harde borstel de roest eenvoudig van het object. Naast het verwijderen van roest, gaat WD-40 nog een stap verder. In tegenstelling tot andere roest verwijderaars biedt WD-40 ook bescherming tegen roest. Dit betekent dat WD-40 niet alleen de roest na het ontstaan zal behandelen, maar voorkomt vervolgens ook roestvorming. WD-40 zorgt ervoor dat het er moeiteloos uitziet, zodat u tevreden blijft. Lees hier meer over ons.