Zit er verf op je mooie tegelvloer? Weet je niet hoe je dit eraf krijgt? Geen probleem, wij hebben de oplossing om verf te verwijderen van de tegelvloer. Lees dit artikel om erachter te komen hoe we dit probleem op kunnen lossen.

Verf verwijderen van tegelvloer – Methode 1: Schrapen

Probeer eerst de verf op een klein oppervlak van de tegelvloer af te schrapen. Doe dit voorzichtig. Komt de verf er af zonder de vloer te beschadigen? Ga dan verder met de hele vloer. Merk je dat er een scheur ontstaat in de tegelvloer? Dan is deze methode niet de beste optie.

Als je klaar bent met schrapen, pak dan een vochtige doek en begin de tegels schoon te vegen. Je kunt het proces van schrapen herhalen totdat je tevreden bent met het resultaat. Als de verf er niet af komt, kun je naar methode 2.

Verf verwijderen van tegelvloer – Methode 2: WD-40

Als je merkt dat de verf te moeilijk te verwijderen is en de tegels beschadigd kunnen raken, dan raden wij het gebruik van WD-40 sterk aan. WD-40 kan namelijk helpen bij het verwijderen van verf van de tegelvloer. Test opnieuw eerst een klein oppervlak om de resultaten te zien voordat je het op de hele vloer gebruikt.
Ook voor tegels die ouder zijn dan 20 jaar, is het verstandig om WD-40 te kiezen. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is. Dit kun je doen door ventilatoren te plaatsen en de ramen te openen. Let er wel op dat WD-40 een laagje op de tegelvloer achterlaat. Deze kan met zeepwater makkelijk worden weggespoeld.

Verf verwijderen van tegelvloer

Stap 1

Om verf te verwijderen van de tegelvloer, kun je gebruik maken van een aantal huishoudelijke reinigingsmiddelen. Test de reinigingsmiddelen altijd eerst op een klein oppervlak voordat je de hele vloer schoon maakt. Veeg, zodra de vloer schoon is, met een vochtige doek om de vloer te neutraliseren.

Stap 2

Spuit WD-40 op een klein stuk van de tegelvloer. Gebruik een schone doek om het product op de tegelvloer aan te brengen. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel moet worden gebruikt en hoelang het moet blijven zitten.

Stap 3

Als de WD-40 eenmaal is aangebracht, kun je met een plastic schraper beginnen met het schrapen van de aangetaste oppervlakken. Voor het beste resultaat zet je de schraper in een hoek van 45 graden. Als je merkt dat de vloer beschadigd raakt, dan moet je waarschijnlijk de vloertegels opnieuw schuren.

Stap 4

Wanneer je tevreden bent met het resultaat, eindig dan door het oppervlak van de tegelvloer schoon te maken met wat warm zeepwater en een schone, droge doek.
Nu weet je precies hoe je verf kan verwijderen van de tegelvloer!

Klik hier voor meer informatie over de producten en andere handige tips en tricks.

 

Let op! Deze toepassing geldt alleen bij het gebruik van geglazuurde tegels. Bij natuurstenen tegels kan het product vlekken veroorzaken.