Kofferwieltjes repareren- U gaat bijna op reis of bent net terug van uw welverdiende vakantie en dan rijdt uw koffer niet mee soepel. Vrijwel iedereen die regelmatig reist is bekend met niet soepel draaiende kofferwieltjes. Niks vervelender dan een irritant gepiep of erger nog wieltjes die haperen. Wat kunt u doen? Wij geven uw hieronder tips over hoe uw de kofferwieltjes kunt repareren.

  • Controleer eerst of de wieltjes zelf intact zijn. Zo niet dan moeten deze vervangen worden
  • Controleer of ieder wieltje afhankelijk soepel draait
    • Zo niet, kijk dan of er iets vast is gekomen tussen het/ de wieltje(s)
  • Zit er lint of iets anders tussen uw wieltjes, verwijder dan de wieltjes en daarna de rotzooi
  • Voordat u de wieltjes weer bevestigd eerst inspuiten met een beetje WD-40

Kofferwielen repareren, bespaar u de nodige ellende

Het is vaak een zeer grappig gezicht. Mensen die met hoge spoed zich een weg banen door een luchthaven. Een piepende koffer die ze dan hortend en stotend achter zich aandragen maakt de komedie compleet. Behalve als u zelf die persoon bent natuurlijk. Wat is er hinderlijker dan gehinderd worden tijdens uw reis vanwege de wieltjes van uw koffer. Kofferwieltjes repareren kan in sommige gevallen ‘on the fly ‘gedaan worden. Of zelfs voorkomen worden door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen.

Wat zijn de meest voorkomende zaken waar u op moet letten bij het kofferwieltjes repareren, of beter nog om het in zijn geheel te vermijden?

Voordat je op reis gaat is het sterk aan te raden om alles wat daar bij komt kijken goed te controleren.

  • Is je paspoort ingepakt?
  • Heb je de nodige verzekeringen afgesloten? Enzovoort.

Heb je dit allemaal gedaan dan is het ook meer dan logisch om ook je koffer te checken.

  • Rijden de wieltjes nog soepel?
  • Werkt de rits nog? Het verdient tenslotte geen verdere uitleg hoe vervelend kapotte onderdelen van een koffer kunnen zijn.

Kofferwieltjes maken, hoe pakt u dat aan

Als de kofferwieltjes zelf kapot zijn is het niet een zaak van repareren, maar vervangen. Zijn de wieltjes zelf nog wel goed, ook dan is het aan te raden om ze eerst te verwijderen voordat u de wieltjes kan repareren. De handleiding van uw koffer zou u precies moeten vertellen hoe u dat moet doen. Het kan zeer handig zijn om te weten hoe dit moet, u weet maar nooit wanneer het van pas kan komen.
Nu u de wieltjes heeft verwijderd  weet u ook hoe u deze eventueel zou moeten vervangen. Kijk op het internet naar waar u de juiste wieltjes voor uw koffer kunt aanschaffen.

U heeft nu toegang tot de bevestigingspunten. Als de wieltjes in orde zijn, maar het geheel stroef loopt dan zit hier het probleem. Kijk of er sprake is van een belemmering en verwijder deze dan. Zo kan er stof of lint om de lagers heen gekomen zijn. Verwijder deze op een manier waarop u de lagers niet beschadigt. Bijvoorbeeld, draden voorzichtig met een naald verwijderen kan geen kwaad.

Het kan natuurlijk zo zijn dat bij het kofferwieltjes repareren u tegen andere problemen aanloopt. Roest, vetvlekken of ander vuil kan de werking ook benadelen of zelfs belemmeren. Het valt in alle gevallen aan te raden om de lagers in te spuiten met WD-40. Is er al sprake van roest of ander vuil dan laat u het even intrekken. Daarna gewoon met een beetje oud papier afvegen.

WD-40 voor breder onderhoud aan uw koffer

Uw kofferwieltjes repareren daar komt WD-40 bij kijken. Maar u kunt dit middel voor nog veel meer dingen gebruiken. Zit de rits vast van uw koffer vast, een beetje WD-40 verhelpt dit zo. Maar u kunt het ook gebruiken voor bijvoorbeeld, het verminderen van krassen, het verwijderen van vlekken of lijmresten, en natuurlijk ter preventie van roest.
Een busje WD-40 kost u niet zoveel, maar het kan u de nodige ellende besparen. Dus raden we u aan om hier een busje van in uw koffer te doen.