tracking

Doe-het-zelf projecten die u niet wilt missen!

Als u op zoek bent naar een aantal doe het zelf tips voor uw huis, hieronder zijn een aantal grote doe het zelf taken om u in vast te bijten.

 

1. Doe het zelf: makkelijke loodgieter klusjes

Om een vlotte doorstroming van het water door de leidingen te garanderen moet u op het volgende letten.
Wanneer u niet goed oplet wat er allemaal in de afvoerkanalen gegooid wordt, zullen deze verstopt raken. Wanneer vet of olieachtige stoffen in de afvoer gegoten worden, stromen ze samen met het warme water door de afvoer. Maar zodra ze de gootsteen verlaten, koelen ze af en beginnen ze te stollen.
Daarom is het belangrijk om nooit olieachtige of vette stoffen zoals kaas of plantaardige olie in de gootsteen te gieten. Als dit toch gebeurd, giet dan heet water door de gootsteen zodat het verder weg stroomt. Het kan ook nodig zijn om een flinke hoeveelheid afwasmiddel door de afvoer te laten lopen. Dit maakt het opgehoopte vuil gemakkelijk los.

Als het gaat over de afvoer in de badkamer, zijn de haren de grootste boosdoeners. Hiervoor kan een haarzeefje in de afvoer geïnstalleerd kunnen worden. Dit is iets wat u zelf kunt doen. Haal de zeef telkens na het douchen eruit en maak deze schoon boven de vuilnisbak.
Voor meer doe het zelf oplossingen bij loodgietersproblemen leest u in deze blog.

 

2. Doe het zelf: onderhoud van de airco

Airco’s horen bij de belangrijkste, maar meest verwaarloosde apparaten in huis. Zeker als het gaat om onderhoud. Toch is het verstandig om deze regelmatig te onderhouden omdat reparaties ontzettend duur zijn en het apparaat vervangen nog duurder.
Dit is een echte doe het zelf klus. Ten eerste controleert u de condensatielijn of het water er goed uitstroomt. Daarna haalt u de filters eruit en kijkt u of deze schoon genoeg zijn. Het reinigen van de filters is eenvoudig. Onder een lopende kraan houden is het enige wat u moet doen. Vuile filters zorgen er voor dat de airco harder moet werken en beïnvloedt daarnaast de lucht binnenshuis op een negatieve manier.
Een vervuild systeem heeft meer risico op uitval en verbruikt ook meer energie. Daarom is het van belang om de airco vrij van vuil te houden.

 

3. Doe het zelf: Roestvrij maken

Roestvrij maken is een belangrijk doe het zelf klus. Dit is belangrijk omdat door het roestvrij maken de levensduur van de apparaten verlengd wordt. Met WD-40 kunt u dit gemakkelijk zelf doen. Neem een bus WD-40 en een borstel. Spuit de spray in goede hoeveelheid op het voorwerp waar u de roest wilt verwijderen. Volg altijd eerst de richtlijnen van de fabrikant.
Gebruik vervolgens de borstel om de roest weg te schrobben. Als u klaar bent, spoel het dan af met WD-40 om de resten van het metaal weg te spoelen. Laat een laagje WD-40 op het voorwerp zitten. Dit beschermt tegen roest.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company