Er zijn veel mogelijkheden bij autoschade om zelf het herstel uit te voeren. Met WD-40 kunt u snel en zonder gedoe kleine krasjes wegwerken. Wilt uw auto niet starten? Gebruik dan de contactspray en u bent weer onderweg.

Krassen op de auto:

Als het gaat om kleine oppervlakkige krassen dan kunt u deze vaak wegpoetsen met een beetje WD-40. Spuit het op de krasjes en poets het op met een beetje keukenpapier.

Auto wil niet starten:

WD-40 werkt ook als contactspray. Spuit een beetje WD-40 op de contactpunten en start de auto.

Herstel van Autoschade kunt u voor een groot deel zelf

Iedere autorijder weet ervan. Schade aan uw auto is na verloop van tijd onvermijdelijk. Het kan simpelweg slijtage zijn, of dat paaltje dat u over het hoofd hebt gezien. Ook al zijn er genoeg situaties denkbaar dat u toch echt voor uw autoschade herstel naar de garage moet, kunt u veel dingen ook zelf.

Kleine krasjes kunt u eenvoudig zelf oplossen en dat alleen al scheelt u veel geld. Maar er is nog veel meer mogelijk dan u misschien zou denken.

Krassen op de auto

De meest voorkomende vorm van autoschade waarbij er vraag is naar herstel zijn toch echt de krasjes. Logisch ook, want de lak van uw wagen heeft nu eenmaal veel te voorduren. U rijdt zo langs een bijzonder ruige struik en kinderen spelen nu eenmaal. Spuuglelijk, zijn die krasjes wel en ze bij de garage laten repareren is vaak erg prijzig.

Als het gaat om aanzienlijke diepe krassen dan zult u toch de overweging moeten maken om een specialist in te schakelen. Maar vaker wel dan niet gaat het om kleine oppervlakkige krasjes.

Spuit er een beetje WD-40 op. Laat het heel even intrekken en poets het netjes op met een beetje keukenpapier.

Wil de auto niet starten

Naast krasjes op de auto is een van de vaker voorkomende irritaties dat de wagen niet wil starten. Ook hiervoor hoeft u lang niet altijd naar de garage. Autoschade herstel bij een niet startende wagen is vaak een kwestie van kijken of het aan de accu ligt of niet. Dit doet u door de sleutel op contact te zetten. Gaan de lampjes op uw display branden, dan ligt het niet aan de accu. Het kan natuurlijk aan uw startmotor liggen, maar probeer eerst uw bougies eens.

Door vervuilingen of slijtage wil het voorkomen dat de contactpunten niet goed communiceren. WD-40 kunt u ook als contactspray gebruiken. U weet al wat u moet doen, gebruik de Smart Straw en spuit een beetje WD-40 op de contactpunten.

Autoschade herstel, zorg dat u altijd WD-40 in huis hebt liggen

Als het op autoschade herstel aankomt die u zelf kunt verhelpen dan zijn er teveel zaken om te bespreken. U hoeft geen automonteur te zijn of over het al het gereedschap te beschikken om veel zaken zelf te repareren.

Zorg ervoor dat u altijd basiszaken zoals een paar schroevendraaiers en natuurlijk een bandenwisselset bij je hebt. Een busje WD-40 raden we u ook aan om te laten slingeren in uw kofferbak. U weet nooit wanneer het handig is om bij de hand te hebben.

Moet u een wiel wisselen en zitten de bouten vastgeroest dan spuit u er een beetje WD-40 op. U kunt het dan ook gebruiken om roest tegen te gaan, wel zo handig vooral bij de uitlaat.
Gaat het om serieuze schade ga dan altijd naar een erkende garage. UW veiligheid staat altijd voorop. Maar u kunt enorm veel geld en ellende besparen met een simpel busje WD-40.