tracking

Hoe moet ik stickers verwijderen?

Je hebt een nieuw paar schoenen gekocht, wil ze direct aantrekken, maar komt erachter dat er nog labels op en in de schoenen zitten. Of je hebt nieuwe glazen gekocht en de etiketjes zitten er nog aan vast en zijn met je vingers of nagels nauwelijks goed los te krijgen. Het zijn frustraties die we allemaal wel kennen. Het verwijderen van stickers is met WD-40 Multi-Use Product voor eens en voor altijd opgelost.

Methodes voor het verwijderen van stickers

Voor het verwijderen van stickers bestaan verschillende methodes, zoals het gebruiken van olijfolie of een föhn, maar deze manieren duren vaak te lang. Ook laat olie een vettige laag achter dat je vervolgens weer moet schoonmaken. Met behulp van ons product en een doek of spons, verwijder je de sticker(resten) snel en eenvoudig, zonder lijm- of vetresten achter te laten. Het is een zeer effectieve techniek om stickers van onder meer jouw schoenen, vaas, potje jam, glazen of platenhoes te verwijderen.

Dingen die ik nodig heb

Step 1: Gebruik een multispray.

Hoe start je met het verwijderen van de stickers? Voordat je direct begint met spuiten, is het ook belangrijk dat je een schone microvezeldoek bij de hand houdt. Schud vervolgens voor gebruik de spuitbus goed, zodat de componenten de kans krijgen om goed met elkaar te mengen. Op deze manier zorg je ervoor dat de werkzame stof gemengd wordt en weet je zeker dat het product zo effectief mogelijk zijn werk doet. Houd de spuitbus rechtop, (tenzij je over de Smart Straw spuitbus beschikt) die ondersteboven gebruikt kan worden, en spuit een royale hoeveelheid op de stickers. Gebruik bij voorkeur de straw om nog beter te kunnen richten op het gebied waar de stickers zich bevinden.

sticker inspuiten

Step 2: Laat het product inwerken.

Heb je het te behandelen oppervlak voldoende bespoten? Laat het dan even inwerken. Zo krijg je de stickers makkelijker los en is het eenvoudiger om de stickers zonder resten helemaal te verwijderen. De spray krijgt op deze manier namelijk de kans om bij het lijmgedeelte onder de stickers te te komen. Kortom, geduld wordt alleen maar beloond!

wachten

Step 3: Verwijder de sticker.

Als het goed is, kun je nu de hoekjes van de stickers lostrekken en verwijderen. Dit zal gemakkelijk loskomen. Als de stickers hardnekkig zijn, gebruik dan een mes (met ronde punt) of lepel om de eventuele lijmresten van het product te schrapen. De werking van WD-40 Multi-Use Product zou er sowieso al voor zorgen dat resten eenvoudig loskomen. Is de sticker zeer hardnekkig? Spray dan gerust nog een keer voor een effectievere aanpak.

Verwijderen

Step 4: Reinig het oppervlak.

Is het verwijderen van de stickers gelukt? Veeg het oppervlak dan af met een vochtige spons of doek. Wrijf vervolgens met een droge microvezeldoek over het oppervlak om deze weer helemaal schoon en netjes te maken. Op deze manier verwijder je tegelijk de laatste lijmresten. Je schoen, vaas, glas, bord of platenhoes ziet eruit alsof er nooit een sticker op heeft gezeten!

Schoonmaken

Alsof er nooit een sticker heeft gezeten!

Een sticker op een deur, raam, kast of ander object kan dus heel vervelend zijn – maar hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, ziet het object of product waar de sticker op zat er weer piekfijn uit.

Zelf nog handige tips? Deel ze met ons door ze te delen op onze Facebookpagina of via Instagram met #wd40home

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company