tracking

Hoe moet ik mijn auto wassen?

Je auto wassen lijkt een flinke klus. De makkelijkste weg is uiteraard de weg naar de wasstraat. Maar het is zeker niet de goedkoopste manier. Integendeel, een regelmatig bezoekje aan de wasstraat kan zelfs zeer duur zijn. Maar of we de auto nu zelf wassen of laten wassen, het mag best wat vaker gebeuren.

Het wassen van je auto dient ook als onderhoudsbeurt.

Het poetsen van je auto kun je zien als een schoonmaak- én onderhoudsbeurt. Door je auto regelmatig grondig te reinigen, geef je deze niet alleen een mooie, glanzende laag, maar ook een beschermende laag. Met een lijst aan benodigdheden en een zestal simpele stappen, helpen we je om jouw auto weer stralend schoon te krijgen. Zó schoon, dat het lijkt alsof de auto rechtstreeks uit de showroom komt. 

Dingen die ik nodig heb

  • Hogedrukreiniger en voldoende water

  • Autoshampoo en een zachte handschoen

  • Zeem voor het drogen van de auto

  • Car polish om lichte krassen te verwijderen

  • Autowax en schuimspons

  • Glasreiniger en droge doek

  • WD-40 Multi-Use Product

Step 1: Geef je auto een hogedrukreiniging.

Een van de grootste fouten die de meeste mensen maken tijdens het wassen van de auto, is dat ze afwasmiddel of wasmiddel gebruiken. Ook al zorgen deze middelen voor het verwijderen van vuil, ze kunnen er ook voor zorgen dat de bovenste laklaag van de auto wordt verwijderd. Dit maakt de auto kwetsbaar voor onder meer roestvorming. Gebruik daarom autoshampoo en wrijf het schuim in met een zachte reinigingshandschoen. Gebruik voor het afspoelen het liefst een hogedrukreiniger in plaats van een emmer met zeep en water. Zo weet je zeker dat al het hardnekkige vuil wordt verwijderd. Het is belangrijk dat je niet vergeet om je velgen goed in te spuiten. Hier komt namelijk veel vuil tussen. 

Lavez votre voiture avec le nettoyeur haute pression.

Step 2: Droog je auto.

Is je auto schoon en ben je tevreden over het resultaat? Zorg dan dat je de auto goed droogt. Veeg de auto af met een zeemlap, zodat er geen ongewenste watermarkeringen, strepen, vegen of kleine krasjes achterblijven. Laat geen enkel plekje drogen door de buitenlucht of zon. Zo drogen de waterdruppeltjes op en dit blijf je zien. In leidingwater zit namelijk kalk en deze restjes blijven achter op de autolak, mits je het niet goed droogt.

Droog de auto

Step 3: Reinig de ramen.

Schone ramen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het wassen van je auto. Nadat je het glas met zeep hebt gewassen en het overtollige water hebt weggeveegd, spuit je er een beetje glasreiniger op. Wrijf de glasreiniger in om al het vuil te verwijderen en de ramen te laten glanzen.

Tip: zorg ervoor dat je na afloop alle ramen een beetje openzet. Op deze manier kun je ook de bovenkant van het glas eenvoudig schoonmaken.

Ramen wassen

Step 4: Polijst je auto.

Als je jouw auto echt goed wilt wassen, is polijsten een belangrijke stap. Er wordt vaak gedacht dat polijsten hetzelfde is als waxen. Dit is een fabeltje. Door de lak van je auto te polijsten, verwijder je de meest kleine krasjes en breng je de hoogglans van je lak weer terug. Met waxen breng je juist een beschermende laag aan op de lak. Giet een beetje polijstmiddel op een spons en veeg het goed uit over de autolak, totdat het streepvrij is. Precies weten hoe je jouw auto moet polijsten? Lees er hier alles over.

Polijsten

Step 5: Wax en bescherm de autolak.

Je auto wassen is pas echt compleet, als je de laklaag hebt gewaxt. Door je auto te waxen, bescherm je de lak tegen UV-stralen én voorkom je dat de lak zijn mooie kleur verliest. Ook beschermt wax tegen uitwerpselen van vogels. Breng een kleine hoeveelheid wax aan op een schuimspons en wrijf het in cirkelvormige bewegingen op de autolak. Let op, want er zijn twee soorten wax: de ene geeft een witte glans, de andere geeft een glanzende afwerking. Afhankelijk van de lakkleur van je auto, kun je een van de twee kiezen. Bij auto’s die wit of zeer licht van kleur zijn, kies je uiteraard de wax met de witte glans.

Gedetailleerde tips over wat je wel en niet mag en kan als het om het waxen van de auto gaat, vind je o.a. op de website van Tuning Gids!

Auto waxen

Step 6: Smeer in met WD-40 Multi-Use Product.

Je bent bijna klaar met het volledig wassen van je auto. Gebruik nu Multi-Use Product om de metalen onderdelen van je auto te beschermen tegen roest. Spuit simpelweg een beetje smeermiddel op een doek en wrijf ermee over de gebieden die je zou willen poetsen of beschermen. Kijk uit voor druppels op niet-metalen onderdelen, dus houd voor de zekerheid een doek bij de hand. Weet je niet zeker of WD-40 Multi-Use Product geschikt is voor het materiaal? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Let op: smeer het nooit op je banden, want deze kunnen hun grip verliezen.

Tip: Multi-Use Product is multifunctioneel, dus perfect voor het makkelijk verwijderen van vogelpoep of insecten. Maak ook je kentekenbord schoon met Multi-Use Product en poets kleine krasjes weg!

Insmeren met WD-40 Multi-Use Product

Mooi op weg!

Heb je alle stappen doorlopen? Dan ziet jouw auto er weer uit als nooit tevoren. Nog een laatste tip voor mensen die op de voorruit geplakte stickers moeilijk verwijderd krijgen. Spuit WD-40 Multi-Use Product op de sticker en wacht geduldig. Het smeermiddel maakt de sticker los, zodat je deze eenvoudig met een plastic plamuurmes kunt weghalen. Heb je zelf nog handige tips voor het wassen van een auto? Deel ze dan op onze Facebookpagina of via Instagram met #wd40athome

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company