tracking

Hoe kan ik makkelijk en snel mijn fiets schoonmaken?

Ziet jouw fiets er vies uit, maar zie je op tegen het schoonmaken? Geen zorgen. In veel gevallen wordt dit klusje onderschat. Dat betekent dat je vaak minder tijd kwijt bent, dan je zou denken. Mits je natuurlijk over de juiste gereedschappen en schoonmaakmiddelen beschikt. Bovendien brengt het reinigen van je fiets meerdere voordelen met zich mee. Je fiets ziet er namelijk niet alleen spik en span uit, maar door je fiets regelmatig te poetsen, voorkom je onnodige bezoekjes aan de fietsenmaker. Ook stuit je tijdens de schoonmaak juist eerder op eventuele gebreken, zodat je weer complexe reparaties voor bent en minder geld kwijt bent aan onderhoud. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig voor zo’n reinigingsbeurt? Lees hieronder de benodigdheden.

Dingen die ik nodig heb

  • Schrobborstel

  • Waterslang of emmer met schoon water

  • WD-40 BIKE® Cleaner

  • Microvezeldoeken

  • WD-40 BIKE® Degreaser

  • WD-40 BIKE® All Conditions Lube

Step 1: Spuit je fiets in met het reinigingsmiddel.

Bij het schoonmaken van je fiets is het belangrijk dat je jouw fiets volledig inspuit met WD-40 BIKE Cleaner. Dit product werkt ontzettend snel en verwijdert onder meer vuil, olie en roet. Daarbij is dit product toepasbaar op vrijwel alle fietsonderdelen. Zo spray je het eenvoudig op lak, metaal, kunststof, rubber of chroom. Zorg dat je geen enkel plekje overslaat, zodat je zeker weet dat de complete fiets perfect schoon wordt en er weer als nieuw uit komt te zien.

Spuit je fiets in met het reinigingsmiddel.

Step 2: Laat het reinigingsmiddel zijn werk doen.

Geduld is een schone zaak! Laat bij het schoonmaken het reinigingsmiddel een paar minuten in het vuil van je fiets trekken. Hierdoor laat zelfs het meest hardnekkige vuil van je fiets los en hoef je minder energie te steken in het schrobben.

Laat het reinigingsmiddel zijn werk doen.

Step 3: Schrob al het hardnekkige vuil van je fiets.

Terwijl je jouw fiets aan het schoonmaken bent, bestaat er uiteraard de kans dat je bepaalde delen van je fiets moet schrobben. Dit zijn in de meeste gevallen de delen waar vuil zich vaker ophoopt, zoals de banden en de ketting. Met een schrobborstel kun je makkelijk en snel al het vet en vuil van je fiets verwijderen. Let wel op dat je niet te hard schrobt. Het schrobben van hardnekkig vuil kan eventueel krassen veroorzaken. Als alternatief kun je WD-40 BIKE Degreaser gebruiken voor onder meer de ketting. Hiermee verwijder je vastzittend vuil nóg sneller en ziet jouw fiets er in no time weer top uit.

degreaser

Step 4: Spoel je fiets af met water.

Nadat je jouw fiets hebt geschrobd, dien je deze grondig te spoelen. Neem een waterslang of emmer met schoon water om al het vuil van je fiets te spoelen. Heb je een spons bij de hand? Gebruik deze dan vooral om al het overtollige vuil te verwijderen. Je bent nu bijna klaar met het schoonmaken van je fiets.

Spoel je fiets af met water.

Step 5: Droog je fiets.

Gebruik de microvezeldoeken om je fiets mooi, grondig droog te maken en overtollig water weg te vegen. Zo voorkom je dat er ongewenste watervlekken achterblijven. Ook zorgt dit voor een mooi glanzend effect.

Droog je fiets.

Step 6: Bescherm en smeer je fiets.

Ben je volledig klaar met het schoonmaken van je fiets? Vergeet dan tot slot niet om de fietsketting nog even in te smeren met WD-40 BIKE All Conditions Lube. Zo blijft de ketting gegarandeerd soepel werken en zul je merken dat trappen weer veel makkelijker gaat Weten hoe je dit precies doet? Lees dan onze blog: Hoe smeer ik mijn fiets ketting? Nu ben je weer klaar voor een fris en schoon fietsritje!

WD-40 Bike degreaser

Klaar voor een schoon fietsritje!

Om je fiets in perfecte conditie te houden, is het juiste onderhoud en een goede reiniging belangrijk. Hierdoor verleng je de levensduur van je fiets én geniet je van veel meer comfort en fietsplezier. Heb je zelf nog handige tips voor het schoonmaken van een fiets? Deel ze op onze facebookpagina of via Instagram met #wd40home

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company