Klaar voor de start!

Morgen start de 73ste editie van de Ronde van Spanje. Op zaterdag 25 augustus 2018 gaat de Vuelta van start in Málaga, Spanje. Drie weken lang gaan de renners op de fiets door heel Spanje, waarna de race op zondag 16 september zal eindigen in Madrid.

Ronde van Spanje - de Vuelta

Parcours ronde van Spanje – De Vuelta

Dit jaar leggen de renners 3.271 kilometer af. De race start op zaterdag met een individuele tijdrit van 8 kilometer. Bekijk het parcours. Na 2000 en 2006 is het de derde keer dat de Vuelta in de Andalusische kuststad Málaga begint. Al in de 2e en 4e etappe heeft de Ronde van Spanje dit jaar aankomsten berg op. In totaal is de finish negen keer berg op.

Klassementsrijders

In de Vuelta zijn zes truien met een puntenklassement. De rode trui is de leider van het algemeen klassement. Daarnaast heb je nog de groene trui voor het puntenklassement. De blauwe trui is de bolletjestrui, deze wordt gedragen door beste bergklimmer. Daarnaast heb je nog de witte trui en een geel- en groenrugnummer voor het ploegenklassement en strijdlust.

Ronde van Spanje - de Vuelta

Onderhoud de fiets zorgvuldig, ook tijdens wedstrijden

Natuurlijk willen alle deelnemers van de Ronde van Spanje, de Vuelta, de beste prestaties neerzetten.  Zowel voor hen als voor iedereen is het daarom belangrijk om de fiets goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze in optimale conditie is om de beste prestaties te leveren! Je kunt bijvoorbeeld de ketting goed smeren, en de fiets schoonmaken. Bekijk welke producten geschikt zijn om de fiets te onderhouden.

De ‘All Conditions Lube’ is bijvoorbeeld perfect voor fietsers die graag in alle omstandigheden buiten zijn, zoals in de wielrenwedstrijd de Tour de France het geval is. Het kwalitatief hoogstaande PTFE zorgt voor maximale smering en vermindert slijtage van de fiets en racefiets. Ontdek meer over het smeren van de ketting

Kortom reinig en bescherm je fiets goed, zo heb je er nog langer plezier van!