De 105e Tour de France begint morgen op het eiland Île de Noirmoutier, ter hoogte van Nantes, om in de drie daaropvolgende weken een uitdagend parcours af te leggen. Ga jij deze wedstrijd ook volgen?

Tour de France - 3 weken vol fietsplezier!

Bron: letour.fr

Tour de France – 3 weken vol fietsplezier!

De Tour de France wordt jaarlijks gehouden in Frankrijk. De renners staan zaterdag 7 juli weer aan de start. Drie weken lang zullen de wielrenners Frankrijk rondgaan in gevarieerde etappes. De finish is op zondag 29 juli op de Champs-Élysées in Parijs.

Bekijk het hele parcours

Wil je het volledige klassement van dag tot dag volgen? Bekijk dan de officiële website van de Tour de France.

Rijke geschiedenis Tour de France

De Tour de France (ook wel de Ronde van Frankrijk) begint dit jaar aan zijn 105e editie en kent een rijke geschiedenis. In 2017 werden er bijvoorbeeld 21 etappes verreden over een totale afstand van 3.540 kilometer. De gemiddelde snelheid was maar liefst 40.995 km p/u! Wil je weten hoeveel etappes en totale afstanden er in de afgelopen jaren afgelegd zijn? Bekijk dan de officiële website van de Tour de France.

De Tour de France is ontstaan uit concurrentie, een Frans tijdschrift organiseerde het in 1903 om lezers te werven. De eerste editie voerde de wielrenners langs Lyon, Marseille, Toulose, Bordeaux en Nantes, om hierna weer terug te keren in Parijs. De Tour de France was meteen een groot succes en is dit tot op de dag van vandaag nog steeds.

Tour de France - 3 weken vol fietsplezier!

Onderhoud de fiets zorgvuldig, ook tijdens wedstrijden

Voor fietsers is het belangrijk om de fiets goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze in optimale conditie is om de beste prestaties te leveren! Je kunt bijvoorbeeld de ketting goed smeren, en de fiets schoonmaken. Bekijk welke producten geschikt zijn om de fiets te onderhouden.

De ‘All Conditions Lube’ is bijvoorbeeld perfect voor fietsers die graag in alle omstandigheden buiten zijn, zoals in de wielrenwedstrijd de Tour de France het geval is. Het kwalitatief hoogstaande PTFE zorgt voor maximale smering en vermindert slijtage van de fiets en racefiets. Ontdek meer over het smeren van de ketting

Kortom reinig en bescherm je fiets goed, zo heb je er nog langer plezier van!