NK 4T Karting Race 3 (Strijen)

Afgelopen weekend was het weer zover! Het Nationaal Kampioenschap 4T Karting was bezig met het 3e raceweekend van het jaar.
Dit keer was de race in Strijen, waar inmiddels al meer dan 50 jaar wordt gekart.

Speciaal voor jullie hebben we een paar mooie foto’s laten maken om een indruk te geven hoe zo’n racedag er nou uitziet achter de schermen.
Ook hebben we een mooi stukje ontvangen van een aantal deelnemers die we graag met jullie willen delen.

Ben je op zoek naar de uitslagen of meer informatie over de race zelf? Klik dan hier voor meer informatie!

Het NK 4T Karting verslag van onze WD-40 Deelnemers.Het NK 4T Karting verslag van onze WD-40 Deelnemers.

Raceverslag 4T Karting!

Zondag was het de kwalificatie- en racedag voor beide heren. Voor het eerst reden we officieel volgens de EK en WK reglementen, waarbij zowel voor de kwalificatie als voor starts de rijders in een aantal groepen werden verdeeld. Dit was eenmalig voor deze baan, omdat de baan te smal was voor het grote aantal deelnemers. 34 rijders deden in totaal mee, dus het was goed druk!

Nicklas was als eerste aan de beurt voor de kwalificatie. In de kwalificatie ging het wel goed, maar kon Nicklas door verkeer voor hem niet zijn beste tijd neerzetten. Van zijn groep B was Nicklas 8e.

Devyan zat in groep C en is erg goed van start gegaan. Hij zette dan ook P1 neer voor zijn kwalificatie.

4T Karting Race 1

Race 1 voor Nicklas ging heel goed, van de 22 rijders in deze groep, behaalde hij de 10e plek. Super prestatie tussen de ervaren jongens, en had ook een goede ronde tijden neergezet. Devyan werd in zijn groep door zijn snelheid en rijervaring op de baan de eerste, en was verreweg onverslaanbaar!

4T Karting Race 2

Race 2 was heel belangrijk! Alleen de eerste 18 rijders van de 34 gingen direct door naar de hoofdfinale. Beide heren zijn vol overtuiging in hun eigen groepen gaan rijden. Devyan ging direct aan kop en heeft vervolgens dit niet meer losgelaten. Nicklas reed op de 9de plek, maar werd 2 keer aangetikt, en verloor hierdoor veel plekken. Er zat veel meer in, maar dit is racen. Maar door zijn hard strijden, is hij toch nog 15e geworden. Allebei, zowel Nicklas en Devyan gingen direct door naar de hoofdfinale!

Voor de afvallers was er een second chance race, waarvan de 6 beste nog mee mochten doen aan de hoofdfinale. Die sloten er dan nog bij.

Finale

De dag was lang en zwaar, maar om 16.45 uur was het dan zover. De hoofdfinale! Bij de start heeft Devyan moeten vechten voor zijn P1 want P2 en P3 rijders maakten het voor hem heel moeilijk. Uiteindelijk wist hij zijn P1 te behouden.

Nicklas haalde in de start direct 4 rijders in en lag op een hele goede plek. Ronde 1 en 2 gingen heel goed en had Nicklas het goed onder controle. Hij reed dan ook een persoonlijk ronde record van 36,014 op deze baan, die later ook de 8e snelste rondetijd van de dag bleek te zijn.

Jammer genoeg werd hij door iemand van de zijkant van de baan gereden en kwam hij in het gras terecht. Zo snel mogelijk weer de baan op want hij wilde verder. Al had hij 20 seconden verloren. Door het constante rijden toch nog de 19e plek gepakt in de dagklassement.

Ondanks het zware weekend, hebben beide rijders van RVT racing een heel goed weekend gehad. Devyan de topper en ook P1 van de dag. Een super prestatie!

Nicklas werd 19e van 34, maar heeft hard gevochten, zelfs met jongens die normaal in top 10 rijden. Hierdoor heeft hij zijn plaats genomen in het midveld.

Dankzij WD-40 hebben de heren de kart op en top kunnen laten rijden. Schoon en alles liep als geolied! Bedankt voor al het support en de ondersteuning! Op naar de volgende wedstrijd op het NK!

Mooie Woorden van deelnemers

In aanloop tot het NK 4 takt op Strijen hebben Nicklas en Devyan meerdere malen getraind om goed in vorm te komen. Het is ook belangrijk dat we de baan goed kennen in alle weersomstandigheden.

Het is zo ver!

Zoals het er nu uitziet gaat het erg mooi en warm weer worden, + 29-30 graden in het weekend. Dat betekent een hoop werk voor ons en heel veel zweten, maar het doel is duidelijk voor ons:
Waar we van de 35 rijders op het NK verwachten dat iedereen wilt winnen, gaat Nicklas voor een plek rond de top 10-15 vechten, terwijl Devyan zijn best zal doen om het behaalde resultaat van Berghem te herhalen, maar minimaal in de top 3 hoopt te eindigen.

Op zaterdag gaan we van start met 6 sessies om te trainen. Dan gaan we zoeken wat de beste afstelling is van de karts. Tussen de pauzes door worden de karts klaargemaakt voor de opvolgende sessies.
Het schoonmaken en het onderhouden van de karts doen we tegenwoordig met WD40 producten. Het reinigen van de karts zorgt ervoor dat we de levensduur van onderdelen verlengen en tevens dat onze karts er erg mooi en netjes uitzien!

Het NK 4T Karting verslag van onze WD-40 Deelnemers.Het NK 4T Karting verslag van onze WD-40 Deelnemers.

Tip voor Karters

Kart je zelf ook? Deze tip kregen wij van de deelnemers van deze race: WD-40 Specialist Universele Reiniger is geweldig om smerige karts weer snel en kundig schoon te krijgen.
Klik hier om meer te weten te komen over de WD-40 Specialist Universele Reiniger.

Wil je meer leren over de producten die WD-40 aanbiedt en relevant voor jou zouden kunnen zijn? Klik dan hier voor een volledig overzicht van onze Specialist producten.