Met meer dan 2000 toepassingen kan WD-40 op heel veel manieren gebruikt worden. Zo ook voor het schoonhouden van een werkbank zodat lijm niet blijft plakken, het verwijderen van lijmresten uit spijkerbroeken of het verwijderen van lijm van linoleum of tapijt. Bekijk onderstaande handige mogelijkheden van WD-40 om lijm te verwijderen.

Hoe bescherm je je werkbank tegen  lijmresten?

Een nieuwe werkbank gekocht? Deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken, daarom is het goed om de werkbank in te sprayen met WD-40. Hierdoor ontstaat er een beschermende laag en kan lijm zich minder makkelijk vasthechten aan de werkbank.

Lijmvlekken verwijderen uit spijkerbroeken

Oeps, per ongeluk lijm op een spijkerbroek gekregen? Stop kleding met lijmvlekken nooit zonder voorbereiding in de wasmachine. Dat maakt dat de vlek zich hecht aan de kleding waardoor deze niet meer te verwijderen is. Verwijder met WD-40 lijmresten uit spijkerbroeken. Spray de WD-40 Multi Use spray op het oppervlak waar de lijm zich bevindt en laat het kort inwerken. Haal de lijm vervolgens weg met behulp van een spatel (let op dat er geen scherpe randen aan zitten). In een paar seconden is de lijm verdwenen.

Lijmresten verwijderen van linoleum of tapijt

WD-40 verwijdert lijm van diverse vloeroppervlakte. Is er per ongeluk lijm op linoleum of het tapijt terecht gekomen? Gebruik WD-40 om lijm te verwijderen.

Benieuwd hoe de Multi Use Spray werkt? Lees er meer over in de blog over de Multi Use Spray.