Vandaag is het ‘Read a road map day’. We nemen je mee naar de eerste stop van de WD-40 Roadtrip 2018, Route 66, Chicago! De legendarische reis door de Verenigde Staten start hier!

Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Chicago is na New York en Los Angeles (de laatste stop van deze Roadtrip) de grootste stad van de VS. De stad ligt aan de oever van het Michiganmeer, ongeveer 300 kilometer van Illinois’ hoofdstad Springfield (de volgende stop van deze Roadtrip).

Wat kun je allemaal doen in Chicago?

Chicago staat bekend om zijn uitgesproken architectuur, blues, jazz en politiek. Magnificent Mile is de bekendste winkelstraat van de stad en is vergelijkbaar met Fifth Avenue in New York. Geen zin om te shoppen? Je kunt ook een bezoekje brengen aan Chicago Symphony Orchestra, Chicago Cubs om te kijken naar een honkbal wedstrijd of een wandeling maken door een van de vele parken in de stad.

Leuk om te weten!

Chicago is een van de grootste spoorwegknooppunten ter wereld en O’Hare International Airport behoort ook tot een van de grootste luchthavens ter wereld. Chicago wordt ook wel de ‘Windy City’ genoemd. De eerste wolkenkrabber werd gebouwd in Chicago.

Volgende maand vertellen we je meer over de volgende stop, Springfield!

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil je kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.